Elka,a ty dalej swoje
jeśli na jednym z najbardziej uczęszczanych skrzyżowań w mieście pada sygnalizacja to policjant jest tam jak najbardziej wskazany i nie po to żeby żeby chronić tych co jadą Słowackego z pierwszeństwem a ostrzegać tych co jadą Kostromską,tylko żeby upłynnić ruch,bo wiadomo że Słowackiego z obydwu stron jadą sznury aut a na Kostromskiej z obydwu stron tworzą się gigantyczne korki.
Ale widać jest to dla ciebie czarna magia,nie potrafisz sobie wyobrazić takiej sytuacji że jeśli jedni mogą przejechać jako pierwsi to równolegle inni muszą czekać,i to bardzo długo.
A po drugie co ma piernik do wiatraka???po co wrzucasz do tego wątku eLki?
Jeszcze długo przed włączeniem sygnalizacji na tym skrzyżowaniu niejednokrotnie byłem w środku tego kotła stojąc na Kostromskiej i skręcając w Słowackiego(lewoskręt) i powiem ci jedno,za kółkiem trzeba myśleć,myśleć i jeszcze raz myśleć i trzeba być zdecydowanym, w sytuacji kiedy już wieżdzasz na skrzyżowanie decyzje musisz podejmować w ułamku sekundy,bo albo ty w kogoś przywalisz,albo w ciebie przywalą,no ale zdarzają się barany,którzy zamiast mózgu maja orzecha.
Jazda na pamięć nie popłaca.
To tyle,mam nadzieje że nikogo nie uraziłem tym "baranem".
P.s.prawko 19 lat i ani jednej stłuczki.
Czytam to co tu piszą ludzie, i faktycznie wypadków jest na tym skrzyzowaniu duzo, ale to wina kierowcow nie patrzacych na znak ustap a jezdzacych jak to sie mowi na pamietac. Odnosnie policji to fakt bylo by bezpieczniej gdyby ktos kierowal ruchem tylko ze nie moga tego robic nie majac od gornego nakazu
i co asiory?? jeden dzien bez swiateł przy focusie i zaraz dzwon. jak mozna nie ogarnac tak prostego skrzyzowania. czy jak wlaczane sa swiatła to niektórym wylacza sie myslenie?? wyglada na to ze tak.
Co Ty przyszłość przepowiadasz? A może potrafisz myślami oddziaływać na przedmioty? To może pomyśl o naszym prezydencie. ;)
Droga Elu - gdyby ludzie przestrzegali wszystkich przepisów to ani policja, ani "drogówka", ani straż miejska, ani więzienia itp. nie byliby potrzebni...
Hmmmnie nie umiem nic z powyższego, a nawet gdybym potrafił takie cuda czynić to na "Prezydenta" "Naszego" mocnych nie ma :D
a to się okaże już niedługo.
dzony masz 19 lat prawko i brak stłuczek to o niczym nie mówi bo w tym okresie mogłeś przejechać tylko 10tys km. a to jest nic.
Ale mam dziwne przeczucie że zaraz będzie odpowiedzieć, że jeździsz rocznie ponad 50 tys. km, ale to już na marginesie.
A co do policjanta to się zgodzę że powinien być i kierować ruchem bo na pewno by to usprawniło przejazd przez skrzyżowanie.
marmt,nie 10 i nie 50 tysiaków rocznie,jeżdze jak inni,codziennie służbowym,a swoim troche rzadziej z braku czasu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!