Wszytsko dlatego, ze TIR skrecajac od strony ul.Kostromskiej (od Focusa) w Słowackiego zachaczył naczepą o sygnalizacje świetlną i uszkodził ją. W rezultacie sygnalizacja przestała działać. TIR uciekł z miejsca zdarzenia. Co ludzie, co za znieczulica.
Skąd pewność że uciakł - może nie zauważył że to zrobił.
Jakbyś kiedyś prowadził tz Tira to byś wiedział że można nie zauważyć.
Pozatym uciekł - uciec to można z miejsca wypadku.
Mnie zastanawia sprawa naszych policjantów. Przecież wiadomo, że jak na ruchliwych skrzyżowaniach pada sygnalizacja świetlna to wypadek lub kolizja zdarzy się na 90%.
W innych miastach jak się dzieje taka sytuacja natychmiast na miejsce wysyłani są policjanci do kierowania ruchem. U nas oczywiście totalna olewka.
Niestety, nasza policja drogowa olewa wszystko, nawet tak niebezpieczne sytuacje jak kretyńskie i niezgodne z prawem ustawienie bariery drogowej na pasie ruchu ul. Słowackiego w trakcie przebudowy ww. skrzyżowania.
Było to w maju br. Omijając tę barierę o mało co miałbym kolizję z samochodem, którego kierowczyni, włączając się do ruchu spod "Kogucika" spojrzała tylko w lewo, a w prawo nie.
Nie było by tego wypadku gdyby wcześniej jakiś pacan nie wjechał w sygnalizacje. Oczywiście 3 sygnalizatory cale połamane i wtedy nastąpiło zwarcie które doprowadziło do automatycznego wyłączenia świateł. Stało się to około 10:00 a skutki widać gołym okiem o godzinie około 14:30 doszło do kolizji.
Ps. Jestem nowy na portalu.
Nasza cudowna policja od 10.00 nie była w stanie nikogo ustawić do kierowania ruchem, a tuż po samym wypadku zwinęła się i olała wszystko (znowu zapanował haos)
A takie zdarzenia były już wcześniej, gratuluje, więcej takich policjantów i możemy czuć się bezpieczniej!!
Chociaż z drugiej strony jest zimno i mnie też by się nie chciało stać i marznąć
Dokładnie ja jak podjechałem dziś pod to skrzyżowanie (nie działająca sygnalizacja) to powiedziałem sobie w duszy, że zaraz będzie wypadek i sekund pięć nastąpiła ta kolizja.
Ja nie wiem jak to dokładnie wyglądało (stałem trzeci w korku na ulicy Kostromskiej w stronę Wojska Polskiego) ale nagle tylko zobaczyłem jak czarne Volvo traci zderzak, a Passat stał/zatrzymał się tak jakby skręcał w prawo ze Słowackiego w Kostromską ale nie w pas od strzałki zielonej tylko na głównym skrzyżowaniu.
Ludzie co wy znaków nie znacie - ustąp pierwszeństwa!!!
I tu się wypowiadacie jakie to elki takie i owakie!!!
A tu kierowcy nie potrafią jeździć na prostym skrzyżowaniu.
Słowackiego droga z pierwszeństwem i ci jadący Kostromską muszą ustąpić pierwszeństwa.
Dla Was to takie skąplikowane że aż policje musi ruchem kierować.
Prosze was - tego uczą na kursie prawo jazdy zamin ma miasto się wyjedzie!!!
A Wy macie do Elek pretensje że czasem auto zgaśnie jak wy co niektórzy znaków nie znacie.
Przykre!!! Poczytajcie kodeks prosze
Zakaz jazdy po mieście w godzinach szczytu dla niedouków!!!
Elka. Jak widzę logiczne myślenie nie jest u Ciebie na najwyższym poziomie.
Wiadomym jest, że ul. Słowackiego jest drogą z pierwszeństwem. Ruch na tej drodze do najmniejszych nie należy. Żeby uniknąć korków na Kostromskiej powinien tam stanąć policjant aby te rozładować.
Tak więc wytłumaczę najprościej jak potrafię; policjant jest tam potrzebny do rozładowania zatorów a nie do tłumaczenia przepisów!
Gdyby żeczywiście tak wielu niedouków jeździło to w czasie awarii sygnalizacji mielibyśmy więcej kolizji niz tylko jedną.
P.S.
A tak na marginesie. To tych niedouków ktoś uczył przepisów ruchu drogowego ktoś ich uczył jeździć. Wniosek z tego, że instruktorzy są słabymi pedagogami.
Anty
Nie przesadzaj że tam jest taki straszny ruch.
Na skrzyżowaniu POW i Słowackiego jest większy ruch i jakoś dają rade kierowcy.Skłodowskiej i Wojska Polskiego czy Wyzwolenia tak samo.
To jest głupie przyzwyczajenie. Wystarczy odrobina uprzejmości ze strony kierowców a nie głupie demonstrowanie swojego pierwszeństwa ruszaniem z piskiem opon itd itp.
Jechałam dziś tamtędy i mimo że prawko mam od niedawna nie miałam z tym najmiejszego problemu.
Zachować szczególną ostrożność, zmiejszyć prędkość, być uprzejmym( czego po Was nie widać!!!) jak sygnalizacja nie działa i policja nie jest potrzebna.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!