Ha! Ty, Dokers! Weź i nagotuj na 8 czy 9 chłopa, posprzątaj po nich. Robota od rana do wieczora. Rankiem zakonnicy (plus jeden emeryt) siadają do śniadanka, potem do obiadku, a potem do kolacyjki. No, akurat kolacyjka jest po obiedzie już uszykowana, zostawiona zafoliowana na talerzach i wieczorem faktycznie - samoobsługa. Chciałbyś tak, co Dokers? Menu zmilczę, bo ci żyła jeszcze pęknie.
To po co czyta Pan ten artykuł? Jak mnie coś nie interesuję to nie czytam. Ojca Jaśki nie znałem, ale wiem, że bardzo dużo włożył energii w prace renowacyjne kościoła i chwała mu za to, bo kościół Jezuitów to jeden z najważniejszych zabytków Piotrkowa.
Ale dlaczego "ojca"? To ksiądz ma dzieci, panie Majewski? Pan też ksiądz?
Poza tym, co, czytać nie można, żeby krytykować? Cenzurę pan przywracasz?
Kościół jest bardzo pazerny. Zaczyna się wtrącać i angażować w każdą dziedzinę życia w Polsce. Kto tego nie widzi jest ślepy, ślepy i po prostu głupi. Mam dosyć wydawania na Kościół pieniędzy z budżetu państwa, nie życzę sobie religii w szkołach. Miejsce nauczania słowa Jezusowego jest w Kościołach. To po to budowano, z datków wiernych, sale katechetyczne przy parafiach. Do tego mam wątpliwości co do uprawnień i kwalifikacji pedagogicznych nauczjących panów w czerni. Duże wątpliwości.
Bądźmy wreszcie normalnym, nowoczesnym państwem!!
Nasze dzieci nie mogą się czuć obywatelami Europy drugiej kategorii.
Nie widzę problemu. Jeżeli ma Pan dzieci może Pan zadecydować o nieposyłaniu dziecka na religię, samemu zaś wypisać się z Kościoła. Mamy wolną wolę.
Można dyskutować o Kościele, oczywiście, tylko kiedy pojawia się na portalu artykuł, w którym wymieniane są słowa "ksiądz", "Kościół" itp. nie ważne w jakim kontekście dla wielu jest to okazja do zwykłego wyżycia się i obrażania zarówno księży, Kościoła, jak i wiernych. Nie ważne, że pojawia się informacja o remoncie kościoła farnego, która powinna cieszyć nas wszystkich bez względu na wyznanie, czy jego brak, bo to jest nasze wspólne dobro, nasza tożsamość, do której powinniśmy się poczuwać. Jeżeli mam coś do kogoś to idę i mówię mu to prosto w twarz. Dlaczego osoba, która pyta się na forum ile ojciec Jaśko płacił kobietom, które zajmują się kuchnią(nawiasem mówiąc zapewne są do tego zmuszane przez tyranów księży, podobnie jak Panie, które sprzątają kościół i tylko czekają na wybawienie)nie pójdzie i mu tego nie powie? Dlaczego osoba, która radzi dietę księdzu Estkowskiemu dzięki której uzbiera na remont wieży nie powie mu tego prosto w oczy? Za mało odwagi? To "walnąć" sobie setkę i może jakoś pójdzie.
Księdzu Estkowskiemu, jak Estkowskiemu, też by się przydało, ale jego szefowi, o! Tu by się na postawienie nowej wieży uzbierało!
MARKPIO
Już wolę czarnego niż chorego producenta wódek,ale staraj się może zostaniesz posłem
W tym mieście zbyt często media karmią nas wiadomościami z kościołów.
To nie posyłaj i tyle.
Myślisz, że w dzisiejszych czasach ponad 90% ciężko pracujących i zalatanych osób będzie miało czas prowadzać dzieci do kościoła na lekcje religii???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!