spółka zadłużona maksymalnie,ale po 2,400 premi musi byc,i jak w tym kraju ma byc lepiej???
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1780152,strajku-w-piotrkowskim-mzk-nie-bedzie-zaplanowano-premie,id,t.html#2e6747ea5a3dd2fd,1,3,60
szkoda tylko ze nie podnasza tak dla innych, np kluby tam tez wzrosł koszt przejazdow, wyzywienia, noclegow. Utrzymujemy cos co w piotrkowie smierci padlina i dajemy z naszej kasy prezesom i zarzadom siano a oni nie maja pomyslu jak to usprawnic. Prezydencie i Radni spier...... z tego miasta dosc tego.
A co na podwyżki dla kierownictwa zabrakło? Bo chyba nie dla kierowców ani na nowe autobusy
Przecież paliwo staniało o 0,30 zł, a autobusy przerobić na gaz?
W związku z tym ja od dzisiaj nie płace podatku od środków transportowych bo niby dlaczego mam utrzymywac MZK.
Dlatego, że jest to ustawowe zadanie gminy, finansowane z naszych podatków.
zainwestowac w nowy bardziej ekonomiczny tabor. chociazby na gaz cng wlasnie. zwroci sie bardzo szybko. i jakos ogarnac rozkłady jazdy tak zbey dało sie sensownie korzystac z komunikacji miejskiej.mam przystanek koło bloku i zaraz koło mojej pracy. co z tego skoro zaden autobus nie jedzie kiedy potrzeba lub tam gdzie potrzeba.
Chore miasto. Jak się nie opłaca to zlikwidować..busy ?
Tego niestety "fahofcy" z MZK nie potrafią.
Przykład:
Odjazdy z przystanku Żeromskiego - Krakowskie Przedmieście w kierunku ul. Wyzwolenia w soboty:
Linia 0:
11:04
12:24
13:44
Linia 6:
11:08, 48
12:28
13:08, 48
Linia 9:
11:58
13:18
Linia 10:
11:11
12:31
Po 36 minutach czekania od godz. 11:48 w ciągu 7 minut przyjeżdżają 3 autobusy (12:24, 12:28, 12:31), a potem znowu 37 minut czekania na następny autobus o 13:08. Oczywiście nie dało się ułożyć tych rozkładów inaczej? Np. tak, żeby autobusy odjeżdżały o godz. 11:48, 12:08, 12:28, 12:48, 13:08? Czyżby to było zbyt trudne dla osób układających rozkłady w MZK?
bo to nie oni winni ...
rozkład jest opracowany przez PZI Taran
http://mzk.piotrkow.pl/rozklad/main.htm
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!