a ja dzisiaj założyłam zamszowe buty, które póżniej wyglądały w opłakanym stanie :( dlaczego nikt jeszcze nie wypił wody z chodników :(
Ojjjj znow tragedia sniezku jeszcze troszke zostalo.Oj winni,znow sa winni.A ja dzis kurde zalozylam jeszcze zimowa kurtke i co?I bylo mi za cieplo w niej-kto za to odpowie?Dlaczego sloneczko tak dzis grzalo? :P
Ale my tu mówimy o miejscach publicznych, które powinny być odśnieżone. Tak się włądza szczyci, że mamy starówkę która zaprasza turystów (czym? imitacją ratusza, po żal się Boże? I kamienicami z których coś może na łeb spaść?). No to zapraszamy rodziny do parku... Ale przepraszam, o ekstremalnej wycieczce nikt nie mówił. I bardzo dobrze że taki gość jak Deimien poruszył ten temat. Pewnie i tak miasto z tym nic nie zrobi tylko poczeka do roztopów, ale przyłączam się do protestu Deimiena! Władzo, ruszcie tyłki z ciepłych posadek i za łopaty śnieg odgarniac!
Fakt park wygląda tragicznie, ale krytykować też trzeba umieć...
nie znam tego Pana, ale jego spostrzeżenia i odczucia korespondują z moimi - patrz:http://www.epiotrkow.pl/news/Warunki-na-chodniku-wolaly-o-pomste-do-nieba,14435
Mało tego pełno drzew i przejść się nie da - KTO ZA TO ODPOWIADA ?!?!?
Poprostu dramat,lepiej niech zajma sie łataniem dziur a nie parkiem.
Alejki jak alejki, ale, co gorsza podobnie wyglądają zatoki przystanków MZK i płatne miejsca postojowe.
Przykład: fotka zrobiona 5.04.2013 w Al. Armii Krajowej:
Dziś wyglądało to niemal identycznie. Takie same hałdy śniegu są np. przy ul. Słowackiego w zatoce przy PKO, na ul. Polskiej Organizacji Wojskowej przy wieży ciśnień. Przy tej ostatniej ulicy nie wszystkie płatne miejsca postojowe są odśnieżone, podobnie jest na ul. Sienkiewicza między ul. gen. Roweckiego "Grota", a skwerem Chełmońskiego, gdzie znaki nakazują postój lewymi kołami na chodniku, co jest niemożliwe, gdyż na chodniku przy krawęzniku leży ok. półmetrowy wał ze śniegu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!