Skoro twierdzicie że kierowca Peugeota zasłabł (ja nic na ten temat nie wiem) wiec stwierdzam że to był wypadek. Nie mozna przewidzieć kiedy sie zasłabnie, gdyby było to możliwe, któż z nas wsiadłby tego dnia za kierownicę i odjechał prowadząc auto? Chyba tylko samobójca.
Stała się tragedia i tego już nikt z nas nie cofnie. Niech więc to zdarzenie pozostanie przestrogą dla innych. I dajmy ludziom żyć.
Szkoda że jedna z komentujących osób wszystkich wrzuciła do wspólnego wora i nazwała hienami. Czyżby cały świat był zły a tylko ta jedna osoba dobra?
O czym ty piszesz jakie zasłabnięcie kierowcy to dziwne że zaraz po wypadku wyleciał do minibusa i pytał sie czy ktoś zginoł. To chyba szybko mu przeszło to osłabienie, a chodzą też pogłoski że gościowi zabrali prawo jazdy za brawure i szybką jazdę i że niedawno odebrał to prawko czy to jest prawda niewiem ale coś w tym musi być
A jaka kare on poniósł że leży w szpitalu i ma lekkie wstrząśnienie mózgu co to jest za kara za zbicie dwóch ludzi powinien przesiedzieć w więzieniu co najmniej 25 lat a nie po roku wyjdzie na wolność za dobre sprawowanie, albo dostanie wyrok w zawieszeniu i nadal będzie jeździł i zabijał niewinnych ludzi bo on jest panem szos i jeździł po mieście z niedozwoloną prędkością oraz nieprzestrzeganie znaków ustąpienia pierwszeństwa przejazdu.
Ludzie opamiętajcie się. Śmierć poniosły dwie niewinne osoby a wy spekulujecie kto zawinił.
Do prokuratury w Piotrkowie nie pozwólcie mu się wywinąć z odbycia kary niech siedzi w więzieniu maksymalny czas jaki przysługuje z paragrafu prawa. Bo jestem pewien obaw że się wywinie bo znam dwa przypadki zabicia ludzi w wypadku drogowym w pierwszym wypadku sprawca sądzi się prawie rok i nie mogą mu udowodnić winy. Drugi przypadek zkończył się wyrokiem w zawieszeniu a gościu otworzył sobie firmę przewozową i ma to wszystko w d...e i nadal jeździ i dobrze się czuje w ogóle nie mysli że zabił jakiegoś człowieka
a ty nie wiesz kto zawinił ? jak nie wiesz kto zawinił to się nie wypowiadaj na tym forum
Do "reatomassa nie pisz głupot bo minibus miał drogę hamowania 1 metr a kierowca peguota 206 3 metry to jak by zasłabł to by nie hamował to nie wypisuj bzdur i nie broń tego wariata bo według mnie to powinien zgnić w więzieniu bez możliwości wcześniejszego go opuszczenia a to że będzie myślał o tym wypadku to niech sobie radzi z tym sam nie szkoda mi tego kierowcy niech myśli do końca życia i żyje z tym przeświadczeniem że zabił dwie niewinne osoby i proszę wszystkich niech nie bronią tego sprawcy wypadku bo zawinił i niech odpowie za swoje winy
"Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" - Kto z was jezdzi przepisowe 50 na godz??? niech pisze o winie i karze!!!!!
Nie macie prawa takich rzeczy pisać wiele z was nie raz zrobiło to samo.
To był wypadek nieszczęsliwy zbieg okoliczności - zabić nie chciał.
Naprawde wspłczuje człowiekowi przez swoją głupote zmarnował sobie życie być może swojej rodzinie i wielu innym osobom ofiarom tego wypadku. Sumienie do końca życia życie zmarnowane.
Jak to czasem można przez głupote życie sobie zmarnować!!!
Ooo widzę, że mogę się spokojnie wypowiadać.
Odnosząc się jeszcze do Twojej wypowiedzi, to prędkość nie ma tutaj nic do rzeczy. Gościu wymusił pierwszeństwo, ale to już tak powszechne nie jest, nie ? I głupio by brzmiało "kto z was nie wymusza pierwszeństwa niech pierwszy rzuci kamieniem"...
Poniekąd jest to słuszne założenie... Jeśli ja wiozę ludzi moim prywatnym samochodem, to za nich odpowiadam. Nie znam aż tyle okoliczności tego wypadku, chcę jedynie zauważyć że przy odpowiednich okolicznościach takie twierdzenie nie jest pozbawione logiki.
Oj kiepsko było chyba u Pana z tymi lekcjami fizyki, ile się opuściło? Bo to co tutaj jest napisane to jakaś nowa fizyka. Im niżej środek ciężkości tym trudniej cokolwiek wywrócić. Dotyczy obu obiektów. Im niżej przykłada się siłę w takim wypadku tym trudniej przewrócić. Proponuję prosty eksperyment: wziąć butelkę wody mineralnej (najlepiej pełną) i zobaczyć czy łatwiej jest ją wywrócić przykładając siłę nisko czy wysoko.
Wracając do tematu jeśli były ślady hamowania obu samochodów to zasłabnięcie rzeczywiście nie wchodzi w grę a wtedy człowiek z Peugeota jest całkowitym winowajcą spowodowania wypadku. Jeśli faktycznie pasażerka stała i w tym czasie płaciła/czekała na resztę a były miejsca siedzące lub ich nie było a mimo to kierowca ją zabrał to jest on winny zaniedbania i współwinny śmierci pasażerki. Sam natomiast poniósł śmierć w 100% z winy kierowcy osobówki. Nie wiem jak prawo reguluje kwestię zapinania pasów przez kierowcę takiego busa, wiem że taksówkarze są z tego obowiązku zwolnieni.
Jeśli się łamie przepisy, to jest się winnym. A tłumaczenie kogoś (w sensie rozgrzeszania), że każdemu może się zdarzyć błąd jest tak głupie że aż śmieszne. Owszem, każdemu może się ten błąd zdarzyć ale jeśli cierpią inni ludzie to każdy za błędy powinien płacić.
i bardzo dobrze że zmarnował sobie życie niech teraz myśli co narobił brak jakiegoś współczucia niech żyje z tym co zrobił a najlepiej niech się powiesi bo szkoda go utrzymywać za nasze podatki a ty madox (cytat) Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem" - Kto z was jeździ przepisowe 50 na godz??? niech pisze o winie i karze!!!!
weź się przejdź po mieście po 22 na ulicach miasta i zobacz jak jeżdżą nowobogaccy którym tatusie kupili furę strach wyjść na miasto jeżdżą jak wariaty bo myślą jak mają fury to im wszystko wolno a co do cytatu o fizyce to jaka musiała być użyta siła aby kierowca minibusa przy uderzeniu podskoczył do góry i zginął od uderzenia w dach minibusa ja sądzę że u pana było kiepsko z lekcja Fizyki jak pan chce się wypowiadać na temat tego wypadku niech pan najpierw pozna charaktery ludzi co zginęli i charakter sprawcy. Kierowca minibusa był zawodowym kierowcą z 25 letnim doświadczeniem bez jakiego kol wiek wypadku lub stłuczki a tym bardziej mandatu za jakikolwiek mandatu pani która zginęła nie miała prawa jazdy a sprawca miał zabrane prawo jazdy za brawurę i szybka jazdę i nieprzestrzeganie znaków drogowych to wiec zastanów się nad tym co piszesz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!