metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
CWP ~CWP (Gość)28.02.2016 20:26

Większość wyklętych nosiła w sercach WIELKĄ POLSKĘ i wierzymy ,że WIELKA POLSKA jeszcze nadejdzie.

119

Maciek ~Maciek (Gość)29.02.2016 11:25

No i jak przypuszczałem większość komentarzy to narodowosocjalistyczny chłam.

36

sklave sklaveranga28.02.2016 19:56

AD aata ~aata (Gość)
Moczar region łódzki w krwi utopił ale wielu z tych wyklętych mu nie ustępowało. Wtedy jedynym rządem uznawanym na świcie był Rząd Tymczasowy a później ten wybrany w pierwszych sfałszowanych wyborach. Rząd w Londynie nawet przez Anglików był lekceważony a Stalin był ich przyjacielem. Po wojnie w Piotrkowie i okolicy były listy osób na których wydano wyroki śmierci za to tylko np. że powiedział dzień dobry komuniście. Sąsiad sąsiada miał zabić. Ja tego nie pamiętam ale rodzice mi o tym opowiadali. Dobrze by było gdyby osoby pamiętające ten okres wypowiedziały się. To nie jest takie proste jak się wydaje. Ci co doprowadzili do tej wojny domowej w Polsce do końca swoich dni a nawet troszkę dłużej żyli w luksusie i z honorami ich żegnano. Więcej na http://sklave.manifo.com/aktualnosci

812

aata ~aata (Gość)28.02.2016 18:47

Do sclave, czy jakoś tak i jemu podobnych !
Albo jednak nie znasz historii. Stale się powtarzasz.
Gdzie masz dokumenty o działalności Żołnierzy Wyklętych, o tym, ze mieli bratnią krew na rękach, odpowiedz wreszcie, to nie wypada być tak gołosłownym. A może poczytasz sobie dokumenty z przesłuchań Żołnierzy AK przez UB, wtedy może przestaniesz pisać brednie jak poczytasz o metodach ubeckich. Oby ci się słabo nie zrobiło !!!!!!!!!!! Jednak poczytaj ! Są dostępne w różnych archiwach.
Ciesz się, że dzięki Żołnierzom Wyklętym możesz dzisiaj pisać co ci się podoba, bo w tamtych czasach gdybyś tak pisał o komunistach jak piszesz o Żołnierzach Wyklętych to od razu UB wywiozłoby cię np, w Piotrkowie na Sienkiewicza, nie wiadomo czy byś wrócił do domu, a rodzina miałaby przerąbane

1510

Luz ~Luz (Gość)29.02.2016 17:54

Najważniejsze, że Elastyczna zawsze na posterunku.

22

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat