Większość wyklętych nosiła w sercach WIELKĄ POLSKĘ i wierzymy ,że WIELKA POLSKA jeszcze nadejdzie.
No i jak przypuszczałem większość komentarzy to narodowosocjalistyczny chłam.
AD aata ~aata (Gość)
Moczar region łódzki w krwi utopił ale wielu z tych wyklętych mu nie ustępowało. Wtedy jedynym rządem uznawanym na świcie był Rząd Tymczasowy a później ten wybrany w pierwszych sfałszowanych wyborach. Rząd w Londynie nawet przez Anglików był lekceważony a Stalin był ich przyjacielem. Po wojnie w Piotrkowie i okolicy były listy osób na których wydano wyroki śmierci za to tylko np. że powiedział dzień dobry komuniście. Sąsiad sąsiada miał zabić. Ja tego nie pamiętam ale rodzice mi o tym opowiadali. Dobrze by było gdyby osoby pamiętające ten okres wypowiedziały się. To nie jest takie proste jak się wydaje. Ci co doprowadzili do tej wojny domowej w Polsce do końca swoich dni a nawet troszkę dłużej żyli w luksusie i z honorami ich żegnano. Więcej na http://sklave.manifo.com/aktualnosci
Do sclave, czy jakoś tak i jemu podobnych !
Albo jednak nie znasz historii. Stale się powtarzasz.
Gdzie masz dokumenty o działalności Żołnierzy Wyklętych, o tym, ze mieli bratnią krew na rękach, odpowiedz wreszcie, to nie wypada być tak gołosłownym. A może poczytasz sobie dokumenty z przesłuchań Żołnierzy AK przez UB, wtedy może przestaniesz pisać brednie jak poczytasz o metodach ubeckich. Oby ci się słabo nie zrobiło !!!!!!!!!!! Jednak poczytaj ! Są dostępne w różnych archiwach.
Ciesz się, że dzięki Żołnierzom Wyklętym możesz dzisiaj pisać co ci się podoba, bo w tamtych czasach gdybyś tak pisał o komunistach jak piszesz o Żołnierzach Wyklętych to od razu UB wywiozłoby cię np, w Piotrkowie na Sienkiewicza, nie wiadomo czy byś wrócił do domu, a rodzina miałaby przerąbane
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!