metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Prodigy ~Prodigy (Gość)25.05.2012 22:03

lukch
Jesteś chyba jednym z tych co bardzo kuje w oczy czyjaś fajna robota. Powiedz mi na jakiej podstawie oceniłeś tą wysokość. Na podstawie filmu nie jest to możliwe ponieważ zastosowali obiektyw o niewiadomej ogniskowej. Mógł równie dobrze zbliżać. Poza tym latają cały dzień? Ciekawe kiedy bo ja nad Piotrkowem paralotnie widzę bardzo rzadko i jeśli już to wieczorem albo wcześnie rano. Odnośnie hałasu przesadzasz bo ja i moi znajomi paralotni ze 100 czy 200 metrów przy zgiełku miasta praktycznie nie słychać. Nie wiem co ma na celu twoja wypowiedź. Nie obraź się ale jak takim jak ty osobom przeszkadzają paralotnie to co powiesz o ścigaczach pędzących na pełnym gazie w dzień i w nocy. Pewnie chowasz głowę pod poduszkę a po ulicy chodzisz z zatyczkami do uszu. Ja osobiście mam sentyment i szacunek do ludzi z szlachetną pasja a szczególnie latających i dopóki nie robią nikomu krzywdy to fajnie ich czasem zobaczyć. Poza tym widziałem nie raz jak lądują na lotnisku z wyłączonym silnikiem i to idealnie w punkt. Więc nad miastem nawet jak im zgaśnie silnik wylądują na byle trawniku nie robiąc żadnej szkody. Wyobraź sobie samolot w tej sytuacji. Masakra gwarantowana.

"lukch" napisał(a):

00

szczawik szczawikranga25.05.2012 22:06

"MJOT" napisał(a):
ciekawi mnie, czy ktokolwiek z Was krytykanci zrobił kiedyś cokolwiek dla promocji SWOJEGO miasta, czy jedynie robicie zawsze coś tylko dla siebie, krytykując tylko działania innych..... schab, szczawik.... pochwalcie się może????

nie rozumiem krytyki tego filmu przez ludzi, którzy siedzą na dupach i nic nie robią tylko klepią puste słowa na klawiaturze komputera, jakby przyszło co do czego to by nie wiedzieli co robić... wystarczy wyjść na dwór, Piotrków nie jest taki brzydki jak się wydaje, a to że autor posłużył się ciekawym filtrem/obiektywem to już jego inwencja twórcza... wiem, że każdy z nas powinien być przygotowany na krytykę od różnych osób, ale czasami ludzie po prostu nie wiedzą o czym piszą, a piszą zapewne o ludziach a nie o mieście, a to dwie odrębne sprawy i nie powinno się ich mylić... pozdrawiam.

00

kowal ~kowal (Gość)25.05.2012 22:53

"Prodigy" napisał(a):

lukch
Jesteś chyba jednym z tych co bardzo kuje w oczy czyjaś fajna robota.

Lukch nie pracuje w kuźni, więc nic go nie kuje!

00

lukch ~lukch (Gość)26.05.2012 00:52

"Prodigy" napisał(a):
... nawet jak im zgaśnie silnik wylądują na byle trawniku nie robiąc żadnej szkody. Wyobraź sobie samolot w tej sytuacji. Masakra gwarantowana ...

Widuję paralotnie regularnie nad osiedlem Wyzwolenia, przyjdź na osiedle gdzie jest cisza i posłuchaj warkotu silnika. Myślę, że dobrze oceniłem także wysokość, oni zniżają lot specjalnie aby znajomym pomachać na balkonach. Samoloty też często bardzo nisko latają nad Wyzwolenia ... nie ma ich kto pogonić chyba.
Nie ma to nic wspólnego z pracą obróbki wideo faceta od filmu.

00

szczawik szczawikranga26.05.2012 01:02

"lukch" napisał(a):

00

lukch ~lukch (Gość)26.05.2012 01:34

szczawik: Ująłeś sedno problemu na Wyzwolenia. Pozwalają sobie tak kosić nad dachami 4 piętrowych bloków. A jak Tobie paralotnie zawiśnie to przecież nie zniknie jak samolot po 10 sekundach.

00

Prodigy ~Prodigy (Gość)26.05.2012 13:12

"lukch" napisał(a):

Ciekawe kto tam tak wywija. Znam kilku latających to sie zapytatam. Ale obawiam się, że samolotów nie unikniesz ponieważ wyzwolenia jest na ścieżce podejścia na pas lotniska. Mimo to tak na poważnie to bardzo wyolbrzymiasz sprawę z tym hałasem. Samoloty wyja strasznie a szczególnie ten turbolet który całymi dniami wozi spadochroniarzy. Ale żeby paralotnia ci przeszkadzała? Sorki ale mnie to rozbawiło. Pozdrawiam serdecznie i nie denerwuj się tak.

00

Jack ~Jack (Gość)27.05.2012 09:28

@lukch: Jak aż tak przeszkadza Ci hałas na wyzwolenia, to przecież możesz z tamtąd się wynieść. nikt Ci nie nakazuje na czas lotu być akurat tam. Może że pracujesz tam. A jeżeli potrafisz ocenić także wysokość po takim filmiku to naprawde musisz mieć jakąś dziwną miare w oczach. A co do machania do okien i balkonów to myśle że nie mogą się zniżyć do pewnej wysokości, głównie w celu bezpieczeństwa.
Ja codziennie do połuďnia jestem na osiedlu Wyzwolenia, i jakoś jest cisza. Może że latają popoludniami.
Ale co mnie ciekawi to to że np. nie denerwuje Cie warkot silnika, z popsutym, lub nieprzepisowym w polsce co dużo częściej się zdarza, niż latająca po niebie maszyna.

00

Prodigy ~Prodigy (Gość)27.05.2012 22:25

"lukch" Pytałem paralotniarzy czy tak często i całymi dniami latają nad Wierzejami. Okazało się, że prawie wcale tam nie latają a nawet jak któryś tam przelatywał to tylko przez chwilę i leciał dalej ale nigdy na małej wysokości ( na pewno nie takiej jak opisywałeś). Zupełnie nie pokrywa się z prawdą to co pisałeś. Wnioskuję, że nie masz się do czego doczepić i wymyślasz hałas albo niskie loty a twoja uwaga jest kierowana przez zazdrość do tego, że ktoś ma fajną zabawę a ty nie. Sorki ale nie lubię takich ludzi jak ty. Ponoć właśnie zdarza się ktoś taki co ciągle coś nie pasuje. I chyba jesteś jednym z nich. Może brak ci kobiety albo co.

00

lukch ~lukch (Gość)27.05.2012 22:59

Kompletnie nie interesują mnie Wasze zabawki. Samoloty nad Wyzwolenia standard, paralotnie ogólnie nad miastem. Może jeszcze napisz z jaką prędkością się przesuwają. Hałas jest jak ze ścigacza. Powinni zamknąć Wam to lotnisko tylko z powodu hałasu nad osiedlem. Nie zauważyłem abyście płacili za ten hałas mieszkańcom, znaleźli sobie Panowie hobby.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat