metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
urodzony w PTB ~urodzony w PTB (Gość)25.01.2013 14:10

No cóż,za ten stan rzeczy odpowiadają darmozjady które Piotrkowem rządzą.Nikt inny.Tak naprawdę osób których w mieście nie ma jest znacznie więcej.Jeśli my jako piotrkowianie nic z tym nie zrobimy to urzędasy rozwalą nam miasto i zrobią z niego wiochę,bez znaczenia,bez przyszłości.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga31.01.2013 09:35

"mi-" napisał(a):
Niemniej u mnie ta "czara goryczy" właśnie przelała się. TAK SIĘ - PO PROSTU - NIE GODZI POSTĘPOWAĆ SZANOWNY URZĘDZIE! Bo to Wy, jesteście dla mieszkańców a nie na odwrót.

A możesz uchylić rąbka tajemnicy: kiedy ostatnio byłaś na wyborach samorządowych i na kogo głosowałaś?

00

statystyk ~statystyk (Gość)25.01.2013 13:28

Cytuję:
Te statystyki to chyba nie do końca pokazują prawdę. Wiele osób jest tu zameldowanych a mieszka w innych miastach.

Dokładnie tak. Ja w od 7 lat już nie mieszkam w tym upadłym mieście a w statystyce wciąż figuruje (już niedługo). A znam przynajmniej kilku ludzi w moim wieku w podobnej sytuacji. Rzeczywistość jest o wiele gorsza niż wynikałoby to z przytoczonych danych statystycznych. No ale tak już jest ze statystyką, że wychodząc z psem na spacer statystycznie mamy po trzy nogi...

00

ankieta ~ankieta (Gość)25.01.2013 13:19

Kto planuje wyjechać stąd w najbliższym czasie?

00

P51 ~P51 (Gość)25.01.2013 12:12

"pan" napisał(a):
Te tendencje dotyczą 90% miast w Polsce.Proszę o pokazanie liczby ludności w innych miastach regionu w tych samych latach-to będzie wtedy rzetelny artykuł-a tak to kolejna propaganda.

No właśnie.
Taki trend nazywa się ujemnym przyrostem naturalnym."Wymieranie" to tylko tani, durny chwyt dziennikarski nakierowany na niepotrzebne mnożenie pustej sensacji.
To zbliża portal do poziomu szmatławych brukowców.
Ale prawdą jest,że w tym dzikim kraju nie ma zainteresowania prokreacją. Zwłaszcza prokreacją ludzi światłych,mądrych, aktywnych i prospołecznych.
Mnoży się za to wszelka patologia, z dziada pradziada wyciągająca do państwa rękę po środki do życia, słowem mnoży się pasożytnictwo.

00

Mariusz W. ~Mariusz W. (Gość)25.01.2013 12:09

Mamy doskonałe położenie przy planowanej autostradzie A1 i ekspresówkach S8, S12 i S74. Dlaczego nie potrafimy tego wykorzystać i ściągnąć na te tereny inwestorów?? Radomsko ma gorsze położenie a ściągneło Indesit i inne firmy wokół niego! Ale to trzeba obniżyć podatki od gruntów i przygotować działki! A nasz prezydent z ekipą myśli tylko jak dać zarobić znajomym i rodzinie!

00

sklave sklaveranga25.01.2013 12:01

A mnie się marzy kurna chata
Taka zwyczajna bez Bogdana i Chojniaka
A mnie się marzy kurna chata
Taka cieplutka bez doktorka i Duszka Kacpra jego kamrata.
Po zielonej trawie piłka goni.
Albo my wygramy.
Albo oni.
Foto:
http://sklave.manifo.com/inne

00

Mieszkaniec ale już wykiwany ~Mieszkaniec ale już wykiwany (Gość)25.01.2013 12:03

A cha jeszcze jedno , zanim kupicie działkę w Piotrkowie to zobaczcie czy są wszystkie media : woda , ścieki , gaz , prąd , asfalt jak czegoś brak to dajcie sobie spokój - życia wam braknie na wyrwanie tego z UM ,w obietnice nie wierzcie działka sprzedana następna naiwna dusza wykiwana. Tak to działa .

00

krzysiek71 ~krzysiek71 (Gość)25.01.2013 11:47

"Mysliciel" napisał(a):
A co robi prezydent?

nic nie robi,doprowadza to miasto do upodlenia.
Czasem tylko uśmiecha się głupkowato do zdjęć.

Komentarz był edytowany przez autora: 25.01.2013 11:48

00

rozsadek ~rozsadek (Gość)25.01.2013 11:48

Średnio raz w miesiącu o tym samym... może jakiś ciekawszy temat??

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat