Gdzie będzie można zakupić tą książkę???
Właśnie jestem po lekturze "Gawęd o dawnym Piotrkowie..." Więc nie mogę sie doczekać...
Czy tego rodzaju książka nie powinna być wydana w cyklu finansowanym przez U.M. "800 - lat Piotrkowa"? Wstyd dla wadz miasta, szczególnie zajmujących się szeroko pojętą kulturą, sztuką i oświatą!!! Ile będzie kosztować ta książka? Kiedy i gdzie będzie jej premiera? Gdzie będzie moznają nabyć? - myślę, że powinna być w PTTK i Centrum Informacji Turystycznej oraz w co najmniej dwóch księgarniach: W Rynku i na rogu Słowackiego / Toruńskiej / Pl.Kościuszki. Pozdrawiam. Mam nadzieję, że warto będzie książkę kupić i przeczytać. Z drugiej strony dobrze, że ukazuje się ona jako prywatna inicjatywa autorki i wydawnictwa; są niezależni od urzędnczych widzimisie i nie są uwieszeni klamek i sakiew miejskich. To bardzo dobrze. Wartościowe działanie. Czekam na odpowiedzi.
"Piotrków filmowy" już mam,tak więc i ta pozycja musi trafić do mojej biblioteki.
Czekam niecierpliwie...
W sobotę byłem w Warszawie na Targach Książki Historycznej, gdzie m.in. wystawiało się Wydawnictwo Księży Młyn. Mieli książki o Łodzi, a jakże... Mieli różne pozycje z zakresu regionalistyki z serii "Między Wojnami". Niestety tej o Piotrkowie nie znalazłem. Szkoda.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!