P51 jak sie zaczyna legitymowanie to jest wielki placz i zgrzytanie zabami i narzekania przez polowe spoleczenstwa ze za lapanie badytow by sie wziasc a sami sie nie stosuja do przepisow skladaj papiery to sie zrealizujesz a napewno pare interwencji sprowadzi cie na ziemie nie trzeba byc tez upierdliwym pamietaj
nie nazwal bym to przymusem tylko obowiazkiem. Ale jakie u nas jest chore prawo wsztstkie zwierzeta gospodarstwa domowego takie jak krowy swinie konie kozy wszystko co ma uszy jest kolczykowane i jest to obowiazkiem bo kazde zwierze ma tzw paszport wiec jak nie chce chipow to niech kolczyki na uszy zakladaja psom i to bedzie obowiazek wlasciciela zeby psa oznaczyc. Tam gdzie chce sie komus przywalic to sie znajdzie jakis przepis jak chce sie pomoc to odrazu sie znajduje luke w prawie aby tego nie robic. Przeciez oznaczasie psow kotow mialo by wiele plusów
Brawo panowie strażnicy widziałem was w akcji przeciwko psim kupom!!!!!!!! Miłosnicy pieskow tacy jacys potulni sie zrobili gdy panowie wzięli ich za d.py.
A swoją droga czy jest jakiś cennik za paskudzenie przez psa ? czy kupa yorka kosztuje tyle samo co wilczura?
Pokaż mi chodnik, który na wiosnę po zimie jest brązowy. Kolejny mit.
Ja akurat znam wiele trawników i nie widzę żeby wszystkie były zasrane. Kolejny mit. Niektóre i to w niektórych tylko miejscach ale np. po deszczu lub po stopnieniu śniegu te odchody znikają. Wiesz co to jest rozkład? Ale za to na wiosnę po zniknięciu śniegu pokazuje się mnóstwo pustych butelek po wódzie i puszek po piwie. W tym przypadku rozkład trwa pewnie dziesiątki lat.
Przy zakupie, gdzie? A jak ktoś psa dostanie to już nie kupno i wtedy nie da się zakodować bo nie kupiony. A jak sprzedający nie posiada urządzeń do zaczipowania to co?
Czyli tysiące rolników popełnia błąd wyrzucając na pola obornik. To wszak też odchody tylko mniej szlachetne. Ja bym na tych rolników nasłał straż miejską pardon straż wiejską i karał za zanieczyszczanie środowiska. Karał i to surowo.
Ludzi też to dotyczy. Wszak mamy uszy. Tylko nasze czipy to numery pesel, NIP, telefony komórkowe itp. Jesteśmy jak bydło i dajemy się prowadzić na rzeź tylko nie wszyscy są tego świadomi. "1984"
A ja mam bardzo prosty pomysl, trzeba chipowac psy i ich kupki a pozniej straznicy sprzataja te kupy sprawdzaja czyja to kupa i wysylaja poczta niespodzianke z mandatem :]
Nie trzeba czipować stolca.
Można zbadać DNA i też odnajdzie sie psa.
Tylko zaczynamy już dochodzić do absurdu, zamiast po prostu sprzątać po własnym psie...
Temat robi sie już strasznie monotonny i smutny...Ludzie wolą gówno niż porządek...
Najlepiej ujęte jak tylko można było !
U nas w policji jest tak że jak masz znajomego to telefon sprawę załatwi, a co dopiero gdy ma się "tam")rodzinę lub samemu pracuję to jest się już ponad prawem. Niech się wezmą za siebie, straż o komendzie już nic nie mówiąc.
Jeszcze nie widziałem nie tylko w Piotrkowie, żeby policjant na służbie posprzątał kupę po służbowym psie który narobił na chodniku. Jeden z policjantów w ub. roku szarpał i uderzył ręką w kufę służbowego psa na peronie I PKP. Mundurowi też powinni sprzątać po psach.
Skoro odchody rozkładają się pod wpływem czynników atmosferycznych i użyźniają glebę,proponuję osrać wszystkie trawniki i piaskownice,a wtedy Piotrków będzie oazą zieleni oraz błogiego wypoczynku na łonie natury.
Mieszkałem w Piotrkowie więc mam prawo się wypowiedzieć. Psy w tym kraju nie mają żadnej wartości. Podnieśmy podatki do 200 zł. miesięcznie od luksusu, a pracownikom sprzątającym płaćmy prowizję od każdej kupy. Inaczej obejrzyjmy wizję niedalekiej przyszłości (fragment filmu Dzień Świra). Tak już jest w Elblągu. Propozycja dodatkowa to zgoda wszystkich mieszkańców budynków na posiadanie psa. Co do policjantów z psami to śmiesznie wyglądał by funkcjonariusz z torebką i łopatką sprzątający w czasie służby odchody po psie w czasie interwencji w twojej obronie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!