metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
wiem ~wiem (Gość)29.11.2012 14:04

Cytuję:
Do groźnego potrącenia pieszej doszło około południa na oznakowanym przejściu przy skrzyżowaniu Próchnika i Sikorskiego w Piotrkowie.

Gdzie Próchnika a gdzie Sikorskiego? Autor tej informacji nie zna nazw ulic. Zdarzenie miało miejsca na skrzyżowaniu Próchnika - Kopernika. Zresztą na dużej fotce na drugim planie widać parking pomiędzy Narutowicza - Próchnika.

00

Starsza ~Starsza (Gość)29.11.2012 14:14

Jak można kobietę w wieku 64 lat nazwać ,,starsza" , przecież ta Pani nawet nie osiągnęła wieku emerytalnego :)

00

włodek ~włodek (Gość)29.11.2012 14:16

Bo piesi zwłaszcza kobiety to się czują na pasach jak święte krowy! Nawet się nie rozejrzą! Co z tego że masz pierwszeństwo na pasach jak możesz być kaleką! ROZEJRZEĆ SIĘ ZAWSZE TRZEBA!! A kierowcy też nie lepsi gnają na złamanie karku przed pasami!

00

Johnny ~Johnny (Gość)29.11.2012 14:35

Owszem prawda kierowca powinien zachowac szczególna ostrożność zbliżając się do przejścia dla Pieszych ale pieszy powinien też mieć oczy otwarte jak wchodzi na pasy

00

gość ~gość (Gość)29.11.2012 14:36

Przecież to normalne zachowanie kierowców zawsze zastanawiam się co myśli taki kierowca ,,,,,,,,,,dlaczego ten obok się zatrzymał przed przejściem dla pieszych a on jedzie dalej takie zachowanie powinno byc karane utratą prawa jazdy.

00

piotrkowski uczeń ~piotrkowski uczeń (Gość)29.11.2012 15:23

Przynajmniej potrafi przyznać sie do winy i wziąść odpowiedzialność na siebie a nie jak połowa kierowców uciec

00

ola7654 ~ola7654 (Gość)29.11.2012 16:35

Wiecie co kiedyś przechodziłam przez pasy w alejach ta na przeciwko jest chyba jakaś podstawówka jakiś kierowca busa sie zatrzymał żeby mnie przepuścić więc ruszyłam pewnie przed siebie z prawej od strony skrzyżowania nic nie jechało kiedy dolszłam do środka jezdni jakiś debillll wyprzedzał busa bo zaraz za pasami zaczyna sie pas do skrętu w lewo nie miałam mozliwości go zobaczyć stanełam jak wryta przejechał dosłownie 10 cm odemnie... nie chce nawet myśleć co by ze mnie zostało i nie chciałabym żeby ktoś o mnie wtedy pisał że jestem święta krowa i sama się na pasy pchałam.......

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)29.11.2012 16:41

Cytuję:
Do groźnego potrącenia pieszej doszło około południa na oznakowanym przejściu przy skrzyżowaniu Próchnika i Sikorskiego w Piotrkowie.

"wiem" napisał(a):
Gdzie Próchnika a gdzie Sikorskiego? Autor tej informacji nie zna nazw ulic. Zdarzenie miało miejsca na skrzyżowaniu Próchnika - Kopernika.

Bo widzisz, nie trzeba znać topografii miasta, z zasadami pisowni też można być na bakier - wystarczy ZNAĆ odpowiednie osoby, i można być nawet redaktorem :) Na tym portalu dzień bez "babola" to rzadkość.

00

mazaj ~mazaj (Gość)29.11.2012 17:20

Byłem naocznym świadkiem tego zdarzenia. Osobiście wezwałem pogotowie. Samochód ciężarowy, o którym wspomina sprawca nie poruszał się, stał (na lewym pasie w kierunku skrzyżowania z al.3-go Maja) od kilku sekund ustępując pierwszeństwa pieszej na przejściu, która poruszała się wolno, prawdopodobnie ze względu na (domniemywam) swoje schorzenia mimo "niby młodego wieku". Ona przechodziła poprawnie przez ulicę. Widziałem to, gdyż dojechałem ulicą Próchnika do Kopernika z zamiarem skrętu w prawo (inaczej się nie da, choć... widziałem i takich ;-)) Ustąpiłem pierwszeństwa przejazdu pędzącemu (po prawym pasie od "Hali") "dostawczakowi" (Fiat Ducato) - nie jechał 50 km/h ;-) Spokojnie daję mu 70-80 km/h, nie mogłem nic zrobić i tylko patrzyłem... Uwierzcie - okropny widok... Mam tylko nadzieję, że kobieta jakoś dojdzie do siebie i nie będzie to miało dużego znaczenia dla jej zdrowia... oby tak było. Ja... jak na razie ciągle to widzę przed oczami... Co do sprawcy (kierowcy) - zachował się w porządku, mimo naturalnego zdenerwowania, był w miarę opanowany i odpowiedzialny. Jedynie ta prędkość, to go nie usprawiedliwia przed niczym, jego błąd. Stało się...

00

mazaj ~mazaj (Gość)29.11.2012 17:34

"Al-Bundy" napisał(a):

No... ale po co jesteś taki zgryźliwy? Sprawia Ci to przyjemność? Karmisz się tym? Czy w ten niewyszukany sposób komuś pomagasz? a może rzadkością są dni, w których komuś pomogłeś? Fakt, ludzie piszą w różny sposób, często tragiczny, biorąc pod uwagę składnię, ortografię itp., ale... co zmienisz? Nic. Są nieraz teksty, których nie da się odczytać, nie wiadomo, co autor miał na myśli, ale... tak jest i już, takie mamy społeczeństwo - "niepisate, nieczytate". Uważasz, że jak "dosrasz" tu i ówdzie, to coś zmienisz? Po co to? Ten naród ma swoje "zalety" i wady, a tego (pisząc posty) nie zmienimy. Pozdrawiam :-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat