Badano u uczniów podstawówek takie umiejętności, jak: pisanie, czytanie, rozumowanie, korzystanie z informacji i wykorzystywanie wiedzy w praktyce. Pani Danuta Zakrzewska - dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi, mam nadzieję, przekaże nam w maju wyniki tego testu kompetencyjnego. Jestem pełen obaw, jak też ci szóstoklasiści wypadną, bowiem gimnazjaliści wypadają gorzej niż źle. Fatalnie wręcz. Chociaż... w pewnych umiejętnościach (czytamy o tym każdego dnia) wypadają lepiej od swoich nauczycieli, nie mówiąc już o mnie. Do rzeczy: tak skandalicznie ci uczniowie wypadają, że powinno się ich wrócić do podstawówek. A niektórych, no, z połowę chyba - wprost do poprawczaków. Co Pani o tym sądzi, Pani Danuto? Dobry pomysł? Jeżeli tylko zostanie wdrożony, to proszę zaraz o info na priva, wtedy podam numer konta bankowego dla przelania honorarium przez kuratorium.
Pani Danuto, w końcu znamy się z Piotrkowa, tyle lat robi Pani w tej oświacie. Ta Magda, z filmiku pod tym linkiem, to pewnie jakaś wybijająca się absolwentka któregoś ze znanych gimnazjów, prawda? To wspaniałe, jaką mamy młodzież. Jakie cudowne młode pokolenie nam rośnie. No i znakomicie, że mamy TVN, który nam takie piękne przykłady pokazuje. Serdeczne pozdrowienia. Piotr
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!