Sądzę, że się mylisz. "Droga jest długa prosta i ładna", więc niektórzy pędzą tam 80 km/h, nie zważając, że jest to teren zabudowany, w którym mieszkają ludzie.
weźcie sie policjanciki do pracy !! a nie łebków ganiacie po osiedlach za sztuke w kieszeni !! ogarnijcie sie wreszcie i weźcie sie za robote !! na miescie ani jednego patrolu pieszego nie widziałem, strażnicy miejscy owszem chodzą - a wy ?!?!?! policja na zachodzie jest po to żeby pomagać ludziom ! i nie jest uzbrojona policja. w UK od małego uczy sie dziecko że jak ma problem albo co to idzie i sie policjanta pyta a ten mu służy pomocą ! OD TEGO JESTEŚCIE ! a nie cholera sie kijankami wozicie po cywilu i wypatrujecie "KRYMINALISTÓW z gramem w kieszeni" ! i cwaniaków rżniecie na każdym kroku ! Weźcie sie do roboty, załóżcie mundury - i to też nie bojówki które wzmagają agresje (dla zainteresowanych - poszukajcie jak ubiór wpływa na człowieka, jego zachowanie itp), tylko spodenki w kant materiałowe i wyjdźcie do ludzi bo nikt was nigdy nie bedzie szanował ! Co to ma być ?! Jesteście w służbie społeczeństwa czy na służbie u ministra ? Cholera pomagajcie ludziom a nie dawajcie sie zastraszać i naganiać że MA BYĆ WIECEJ ZATRZYMAŃ, więcej mandatów bo norma (jak na magazynie w kartoflandzie) a jak nie ma normy to opier***.
Wszystko przez znikające mosiężne tablice:)
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Czy nie ma w tej materii nowych metod,po 12 godzinach od awarii zaczynamy poszkiwania jej miejsca,chyba z nowoczesnością drepczemy w miejscu a tysiące ludzi marżnie w środku zimy.
dobry komentarz Macieju i słusznie podjęty temat, a co do komentarza to jestem zainteresowany tym, o co chodzi z tymi wskaźnikami ? w jaki sposób je się przelicza ? czy skoro spadł wskaźnik wykrywalności przestępstw do 69,3 % to dobrze ? bo popełniamy mniej przestępstw ? czy źle bo policjanci ich nie wykrywają ?
Powaaażnie...? ;->
drogi MACIEJU jakiś ty mądry!Zakladaj mundur i cheja na miasto łapać bandytów-drzwi do policji otwarte!!
Nigdy tego nie zrozumiem: zażywanie nie jest karalne (bo w cywilizowanym świecie nie może być), ale posiadanie tak. Czy ja się mylę, czy - żeby móc zażyć substancję, należy jednak najpierw ja posiąść? Być tej substancji fizycznym posiadaczem?
"...przestępstw związanych z handlem i udzielaniem narkotyków (bez posiadania)..." Co to znaczy? Wirtualnie ktoś udzielał? No to ja Wam wszystkim udzielam pożyczki bezzwrotnej w wysokości, jakkolwiek nie posiadam złamanego grosza.
Czy może mi ktoś z Was w przystępny sposób wyjaśnić tę kwestię?
@tutaj to tak jak z gmo, obracać można ale nie można hodować. To jest kraj absurdu. Podobnie z fotoradarami - niby dla bezpieczeństwa ale dlaczego są więc w miejscach gdzie nie dochodzi do dużej ilości wypadków ale w miejscach gdzie są ładne drogi i można "przydetać" w pedał :) to jest napełnianie kieszeni naszym kosztem. A narkotyki ? Posiadać nie można bo zabronione ale zażywanie to już Twój własny wybór i nikt nie powie Ci przecież jak masz żyć. Nadziwić się nie mogę tą Polską.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!