Wczoraj zobaczyłam jak to wygląda i jest naprawdę niebezpiecznie. Dziura na dziurze, wystające kanty, nierówne, tępe powierzchnie... jeżeli nie chcecie, żeby komuś coś się stało to odremontujcie ten park, a później dbajcie o konserwacje, bo nie można tego tak zostawić. Spójrzcie chociażby na to jak wyglądają skateparki w Łodzi (proszę zauważyć, że podałam liczbę mnogą), a nasz JEDEN skatepark w Piotrkowie... porównanie jak dnia z nocą, chociaż i tu jest chyba mniejszy kontrast. Jedyne co można to tylko się załamać.
Osobiście proponuję większe nakłady na biblioteki piotrkowskie....
Można zrobić coś jeszcze - za 56 dni iść na wybory i podziękować Pobożnemu i jego kolesiom razem, odsyłając ich tam, gdzie ich miejsce - na zieloną trawkę.
Sprawa polega na tym, że ten skatepark został zbudowany pod względem jazdy tam na deskorolce. Przez pierwsze 2 lata było OK, dopóki rowerzyści nie zaczeli tam przyjżdzać. Drewniana konstrukcja skate parku nie wytrzymała pod uderzaniem w nią z dużą siłą upadającym rowerów, pegom itp.
Te 5 lat temu niestety Techramps robil dosyć dobre parki, teraz mają większe doświadczene przy budowaniu. Teraz jest też firma SKATEPARKI.PL która może zgodzila by się odremontować nasz park za mnmiejsza kwotę?
Prawda jest taka, że władze miasta mają to w gdzieś, bo ludzie, którzy przychodza "popatrzeć" jak jeździmy często są pod wpływem alkoholu, niestety. Nam wszystkim dbającym o ten park, jest przykro o takie zarzuty, czyścimy go, wyrzuamy smieci jak się da, ale w oczach władz jest to podporządkowane pod wszystkich którzy tam przychodzą.
Pozatym zima też dziala destrukcyjnei na nasz park. Drewno króre leży przez 4 miesiące pod gubą wartwą śniegu, nie oczekujcie cudów, że to ma wytrzymać 1000 lat, to jest właśnie głóną przyczyną dlaczego park powoli się niszczy.
Mam tylko pytanie dlaczego kory tenisowe są przykryte wiekim namiotem chroniącym je a park leży pod śneigiem a wy gadacie że się niszczy ?????? Władze piotrkowa używajcie do myślenia głów a nie portfeli.
Pozdrawiam
HAUVA
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!