metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 16:56

"broda" napisał(a):
Czytam i zastanawiam się kto z kogo robi idiotę.

To nie czytaj i się nie zastanawiaj. Po prostu, "Rok 1984" George'a Orwella. Jak już, to tę lekturę sobie łyknij jeszcze raz.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 17:05

"razdwatrzy" napisał(a):
A ten na zdjęciu, to kto, bo podpisu nie dali? Czy to ten gościu co znalazł papiery na śmietniku? Czy to pan Paweł Hochman, prezes sądu z "podpałką"?

O, dobrze, że dopisali, że to prezes. Był już żem był gotów pomyśleć, że niszczarka dokumentów. Ojej, zażartować nie wolno?

"+40" napisał(a):
No to sobie pan znalazca poczytał (myślę,że tylko on, skoro przekazał sprawę dalej) kto z kim, za co, za ile i komu.

Widzisz więc, że to nie jest znalazca.

"+40" napisał(a):
Ciekawe ile głów poleci..

Ani jedna nie poleci. Tam sobie krzywdy nawzajem nie robią. Tak, jak żadna nie leci, kiedy banalną sprawę ciężko i nieuleczalnie chorego sąd pracy bada... 4 lata. Słownie lat: cztery.

00

broda ~broda (Gość)28.03.2011 17:05

Piotrze,chcesz powiedzieć, że ta fikcja Orwella to obecna rzeczywistość w naszym grodzie, ba w całej Polsce?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 17:08

"abbccc" napisał(a):
co to za prezes, skoro nie wie, że przy drzwiach na salę sądu wisi wokanda ...
... w postaci elektronicznej - na monitorze lcd

Ale ty, to pewna informacja? W wersji elektronicznej, powiadasz, na monitorze?! O, to zapóźniony cywilizacyjnie jestem w tej materii... Znakiem tego, co, prezes wciska kit z tą makulaturą, tak?

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 17:24

"broda" napisał(a):
Piotrze, chcesz powiedzieć, że ta fikcja Orwella to obecna rzeczywistość w naszym grodzie, ba - w całej Polsce?

Brodo, ja nie chcę powiedzieć. Ja mówię. I obawy Twoje słuszne są: ta rzeczywistość to prosto z ulicy Wiejskiej i Al. Ujazdowskich.
A że po drodze zahacza o wszystko co napotka, jak tsunami, to już siły natury. Człowiek tu jakby słabosilny nieco.

00

assa ~assa (Gość)28.03.2011 19:08

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
"abbccc" napisał(a):
co to za prezes, skoro nie wie, że przy drzwiach na salę sądu wisi wokanda ...
... w postaci elektronicznej - na monitorze lcd

nie przy kazdych drzwiach!!!

00

smykowaty ~smykowaty (Gość)28.03.2011 19:23

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Ale ty, to pewna informacja? W wersji elektronicznej, powiadasz, na monitorze?! O, to zapóźniony cywilizacyjnie jestem w tej materii... Znakiem tego, co, prezes wciska kit z tą makulaturą, tak?

Prawie przy każdych drzwiach sądu jest monitor od wokandy ale - jak jestem 2 razy w miesiącu na sprawach od około 2 lat to tylko kilka razy widziałem działającą tą elektroniczną wokandę (lcd) a dodatkowo i tak wisi wydrukowana wokanda obok drzwi sali. Bo jak się zmieni sala z wokandy to kartkę zabiera protokolantka a monitora by nie udźwigła ;) ;P

00

Aman Amanranga28.03.2011 19:35

A teraz z innej beczki. Może wiecie co to za imię widnieje na obrazku? Ja za cholerę nie mogę dojść.

http://img12.imageshack.us/f/imkasrota.jpg/

Tak samo było 17 marca.

http://img856.imageshack.us/f/imzdyszka.jpg/

ePiotrkow zadaje nam co jakiś czas fajne zagadki. To zgadujcie.Ale nagrody nie będzie.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 19:40

"smykowaty" napisał(a):
Prawie przy każdych drzwiach sądu jest monitor od wokandy ale - jak jestem 2 razy w miesiącu na sprawach od około 2 lat to tylko kilka razy widziałem działającą tą elektroniczną wokandę (lcd) a dodatkowo i tak wisi wydrukowana wokanda obok drzwi sali. Bo jak się zmieni sala z wokandy to kartkę zabiera protokolantka a monitora by nie udźwigła ;) ;P

No pewnie, że by nie udźwigła. ;)
Czyli jest w końcu tak, że wisi ten monitor, a obok wieszają też tę makulaturę na podpałkę, teraz jasne.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)28.03.2011 20:16

"Aman" napisał(a):
A teraz z innej beczki. Może wiecie co to za imię widnieje na obrazku? Ja za cholerę nie mogę dojść.
http://img12.imageshack.us/f/imkasrota.jpg/[/cytat]
To jasne. Dziś imieniny obchodzi po prostu Kastor. To ten gościu, co szyje koszule. Inaczej - krawiec.
http://www.koszule.kastor.pl/

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat