Aha, teraz to i ja PANIĄ poznaję :) Stop trolowaniu! :P
odpowiadam zupełne poważnie:
Tak, dorośli, normalni, wykształceni, inteligentni, wrażliwi ludzie zajmują się opieką, ratowaniem życia i adoptowaniem kotów, psów i innych zwierząt porzuconych. Gdyby nie oni być może Pusia latami czekałaby na nowego opiekuna i się nie doczekała... A nazewnictwo, myślę, że bierze się z faktu mocno zaangażowanego i emocjonalnego podejścia do tego co robią i do tych biednych istot, których los jest całkowicie uzależniony od ludzi i jest efektem ich poczynań. Tu pasuje słowo infantylizm, do tych, co bezmyślnie krzywdzą zwierzęta, a nie do tych co je ratują.
odpowiadam sarkastycznie:
A tak, dobrze kojarzysz, nauczycielką. Czyżby przez brak promocji do kolejnej klasy tak mocno utkwiłam Pani w pamięci?
No i bardzo pięknie!
Ale czy to powód na news dnia...?
Coraż niższe loty...
Stop psiarzom i kociarzom!
Nie przebywaj tyle na słońcu bo Ci się dyski przegrzały.
Możesz cmoknąć wszystkie psy i koty pod ogony :D
A to w tym schronisku świnki morskie też trzymają? Za moje podatki? A te, no, chomiki, myszki i szczury również? Kanarki może także?
Ja uważam, że to dobry pomysł na news dnia, bo jedną z głównych roli mediów jest szerzenie prospołecznych i pozytywnych zachowań, a takim jest na pewno ochrona zwierząt i pomoc bezdomnym psom czy kotom. Takie zachowania należy nagradzać i mówić o nich szeroko.
Nie da rady, wy już tam jesteście - nie dopcham się ;-)
Zresztą, jak szukać podstaw rozumienia u ludzi, skoro najbardziej poczytną gazetą w tym zgnębionym intelektualnie kraju jest... "Tele Tydzień"! To tacy zajmują się tymi Kolorowymi Turkaweczkami, Zjawiskowymi Kotkami Soniami oraz Pusiami. Mój Boże.
http://www.tokfm.pl/Tokfm/56,103088,9945179,Co_czytaja_Polacy__Triumfuje__Tele_Tydzien___Na_czele.html
Natascha von Hammerschmidt-Hummel
Ale my, elita - choć szczątkowa - inaugurujemy proces głębokich zmian świadomościowych społeczeństwa.
A tą świnkę morską też można by pod ogon cmoknąć czy nie wolno?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!