Nie no, bez przesady, jest kilka źródeł, które widać na oko: opłaty parkingowe, cały 2010 będzie poszerzona strefa parkowania punktować, podatek od nieruchomości, 75000 metrów Focus Mall, całe nowe Modrzewskiego po prawej stronie, kilka bloków dużych, kilkanaście nowych kamienic, to wszystko z metra się liczy, hotel Wilka, od hotelu specjalne stawki. W sumie metrażowo Piotrków bardzo rośnie ostatnio i stąd na pewno będą większe wpływy, magazyny obok Rakowskiej pewnie kolejne kilkaset tysięcy metrów a to w granicach miasta, nie jak IKEA. Podwyżkę jeszcze planowali od metra zrobić przy okazji, no i podwyżka wody i ścieków co Chojniak lobbuje.
Pewnie z VAT, CIT i PIT będzie dużo mniej, ale miasto metrażowo rośnie jak nigdy.
A na podstawie czego wróżbita z UM przepowiada 10% wzrost dochodów do budżetu? Ja jakoś nie ogarniam swym prostym umysłem aż takiego wzrostu dochodów.
Gorzej jak się jakaś wyższa instancja przyczepi do pobierania opłat parkingowych za parkowanie w miejscach, w których postoju zabrania Ustawa Prawo o ruchu drogowym: mniej niż 10 m od skrzyżowania i przejścia dla pieszych, drugi rząd pojazdów na chodniku - obawiam się, że większość płatnych miejsc postojowych w al. 3 Maja jest niezgodna z PORD.
Czy może się wypowiedzieć w tej kwestii ktoś bardziej obeznany w prawie?
Coś mi się w tych wyliczankach nie zgadza. Metoda obliczania wskaźnika jest dobrana pod publiczkę.
deficyt ma wyniec 40mln ale w artykule jest 130mln wiec o co kaman ?? ktos mi wytlumaczy??
Deficyt 40 mln (różnica między wydatkami a zyskami w 2010 r.). Zadłużenie 130 mln na koniec 2010 czyli brane są pod uwagę wszystkie deficyty z poprzednich lat łącznie z 2010 r.(tak w mega uproszczeniu)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!