Nie znam szczegółów, ale jedno mnie ZADZIWIA: dlaczego urzędnicy polscy robią Polsce na złość?????? Dlaczego taki Urząd Marszałkowski nie pomaga, tylko zrzuca sprawy z biurka jak kurz. Bo brak kropki, bo format daty nie ten, bo brak świstka bez wartości itd. Ludzie, Polska to nasz wspólny kraj i pracujemy razem dla Niej, a nie dla porządku w papierach.
Myślisz, że tylko Piotrków chce takie pieniądze? Kolejka potencjalnych chętnych jest bardzo długa. Dlatego ten kto popełni błąd, wypada z gry.
Do przyszlego roku POW sie zapadnie i bedzie jedna wielka dziura.....Juz dzis zastanawiam sie aby nie zlozyc wniosku o odszkodowanie za zniszczone zawieszenie w moim aucie bo ta ulicą jezdze codziennie i juz kilka miesiecy po wymianie na nowe zauwazylem ze zaczyna sie powoli sypać...
Miasto ma prawo i opbowiazek utrzymanie drog w takim stanie aby nadawalo sie to do bezpiecznej jazdy..POW i Wojska Polskiego nie nadaje sie wogole
może zróbmy sondaż na kompetentnego Piotrkowianina lub Piotrkowiankę i tę osobę będziemy lansować na prezydenta?
Masz rację i zgadzam się że nikt w tej chwili się nie ubiega,bo miasto jest opanowane przez kolesiów, którzy zawłaszczyli wszystko,ale nie wolno się bać,i na wybory zabierać całe rodziny i znajomych i głosować nie na nauczycieli czy lekarzy,tylko na ludzi z doświadczeniem biznesowym.
Czytam te ciekawe spostrzeżenia "urzędnika"i myślę że jedynym kandydatem na tą chwilę jest MATUSEWICZ.To dzięki niemu to miasto się bujneoło.Przede wszystkim człowiek nie obdarzony podłością i mściwością.A teraz potrzeba miejsc pracy.
Pani Jola dość często musi się "kopać z koniem" na Pasażu, szczególnie z tym najważniejszym koniem i jego zastępcami co to mają klapki na oczach, powodujące zapaść tego miasta.
Niestety. Ale czego wymagać od bandy nieudaczników, którzy nawet nie potrafią prawidłowo zawiesić flag!
Przecież to proste jak budowa cepa. Tam też pracują ludzie, którzy chcą pracować. Wskaż choć jeden powód, dla którego mieliby się podkładać, przyznając pieniądze niezgodnie z prawem nieudacznikom, niepotrafiącym prawidłowo napisać wniosku.
Nie, dziękuję. Aż takich wysokich ambicji nie mam. ;)
I tu sie babko mylisz.
W naszym pięknym kraju pieniędzy na zadowolenie ludzi jest wciąż za mało...
A więc byle duperela znaleziona w papierach ( wnioskach), przysłowiowy brak przecinka, jest najsilniejszym uzasadnieniem, by wniosek odrzucić z oburzeniem!
Spokojne sumienie urzędasa - rzecz święta!
Nie ma przecinka-nie ma kasy - proste jak budowa cepa...
Przykładów można by podać wiele. Ja dodam tylko przykład NFZ - instytucja dzieląca za małe pieniądze, by spokojnie siedzieć i nic nie robić.Zatem zabiera tyle kasy, by "godnie żyć", a na leczenie ludzi rozrzuca marne ogryzki i jeszcze się odgraża kontrolami,bo przewiduje w szpitalach "niegospodarność"...
Dziki kraj...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!