ide o zaklad ze po 2 latach od remontu, ta droga bedzie w gorszym stanie niz teraz. Troche buja jak sie jedzie ale to akurt zaleta bo jezdzi sie tam wolno. Ale robia to tylko ze wzgledu na parkingwy biznes. Wspomnicie moje slowa.
8 miejsc dla niepełnosprawnych? Trochę chyba przesadzili? Myślę, że 4 to jest całkiem sporo. Przyciesz co 6 piotrkowianin nie jest inwalidą... chyba.
Kiedyś było słychać, że mają remontować Zamkową ale chyba jest zbyt mało dochodowa.
Szkoda że nikt nie pomyślał o zachowaniu lub odtworzeniu zabytkowej nawierzchni z czerwonej kostki, cegły położonej na tej ulicy. Be tego to juz nkie będzie ta sama ulica, jedyna w mieście z taka nawierzchnią, a nie wiem gdzie jeszcze takową można spotkać.
cała magia i oryginalość ulicy Dąbrowskiego to właśnie cegła. nie widziałem w żadnym innym miejscu w PL takiej nawierzchni. czy naprawdę musimy być "komercyjni"?
Niektórzy to by chętnie zamienili wszystko w skansen...Bo nigdzie na świecie "czegoś takiego " nie ma...
Po najmniejszej linii oporu - bo przecież prawie za darmo - tylko ogrodzić... ;-)
A gdzieś słyszałem,że podobno ta cegła z nawierzchni ma być wykorzystana do wykładania zatoczek parkingowych na tej ulicy - byłby wystarczający przykład jak kiedyś wyglądała nawierzchnia całej ulicy.
Na razie proponuję "wykonywać" spokojne ruchy - wszak jeszcze nic z remontem nie ruszyło,więc nic się na razie nie zmienia... ;-)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!