metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
JA ~JA (Gość)09.03.2009 09:55

Towarzystwo sprzedało tory podzieliło się zyskiem i tyle

00

klet ~klet (Gość)09.03.2009 11:24

Ciąg dalszy straty jednego z największych atutów możliwych do wykorzystania w promocji miasta umiera od ręki władz miasta. Ileż taniej by wyszło dać piotrkowskim kolejarzom na utrzymanie taboru i odrestaurowanie, uruchomienie torów niż budowa śmiesznego murku na rynku. Swoją drogą murek to kolejny popis niegospodarności, niesłuchania mieszkańców, pokazywania swojego "znam się" przez władzę, a wychodzi jak zawsze czyli lipa. Dlaczego projekt Pana Kieljana nie został wdrożony? Pytań jak zawsze jest wiele, a tylko osły pasą się dobrze na zielonej trawce z kasy podatnika.

00

simba25 ~simba25 (Gość)09.03.2009 12:50

Czy to miasto, kiedykolwiek będzie miało normalne władze??

00

ares1 ~ares1 (Gość)11.03.2012 17:41

"ogladacz" napisał(a):
A można wiedzieć co to za materiały

Materiały ogólnodostępne :)))

"ogladacz" napisał(a):
Bo nie spotkałem nigdzie nawet wzmianki o ŁWEKD jako organizacji zajmującej się budową Drogi Żelaznej Wąskotorowej Piotrków - Sulejów.

To napisała osoba organizujaca tą wycieczkę :)))
Ps.
Trochę nie bardzo zacytowałem tą osobę i w sumie wygląda jak bym to ja organizował ale tak nie jest :)))

00

ares1 ~ares1 (Gość)09.03.2012 13:29

Wstydz się Panie prezydencie!Tam dałosię!Pan nie umiał.Zresztą niewiele Pan umie w zarządzaniu miastem!
http://forum.modelarstwo.info/threads/budowa-kolejki-w%C4%85skotorowej-w-kro%C5%9Bnicach.12292/

00

ares1 ~ares1 (Gość)10.03.2012 18:49

Buslodz Volan, Ikarus Team Polska oraz moja skromna osoba zapraszają na przejazd śladami Piotrkowskiej Kolei Dojazdowej.
W tym roku przypada 110 rocznica uruchomienia linii, która wybudowana została przez Łódzkie Wąskotorowe Elektryczne Koleje Dojazdowe. Ponieważ tory dawno rozebrano, w poszukiwaniu coraz mniej licznych pozostałości szlaku, trasę Piotrków - Sulejów przemierzymy Ikarusem 260 w kremowo czerwonym malowaniu. W środku pojazdu będą eksponowane historyczne fotografie linii. Oczywiście planowane są fotostopy. Rozważamy również opcję grillowania koło Sulejowa.
Termin imprezy: 8 września 2012 roku (sobota)
Koszt: w trakcie ustalania.
Na przejazd będzie można się zapisać w dwóch wariantach:
Łódź - Piotrków - Sulejów - Piotrków - Łódź
Piotrków - Sulejów - Piotrków.
Ciekawe co na to Centrum Promocji Miasta ???

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga10.03.2012 22:43

"ares1" napisał(a):
Ponieważ tory dawno rozebrano, w poszukiwaniu coraz mniej licznych pozostałości szlaku

Oto jedna z nich:
http://img85.imageshack.us/img85/6118/przygwtory20111207.jpg
Przygłów, skrzyżowanie ul. Rolniczej i Sulejowskiej (DK12).

00

ares1 ~ares1 (Gość)10.03.2012 22:45

W takim Rogowie i nie tylko kręcą kasę na takich kolejkach a w PT prezydent nie chciał przejąć bo nie związane z Kościołem :(((

10

oglądacz ~oglądacz (Gość)11.03.2012 13:05

"ares1" napisał(a):
Wiem kto ja budował i kiedy bo mam materiały na ten temat :)))

A można wiedzieć co to za materiały? Bo nie spotkałem nigdzie nawet wzmianki o ŁWEKD jako organizacji zajmującej się budową Drogi Żelaznej Wąskotorowej Piotrków - Sulejów. A tak dla ciekawości to oglądnij:http://sulejow.polska.pl/dokumentyarchiwalne/gallery,Droga_Zelazna_Waskotorowa_Piotrkow-Sulejow_XX_w,gid,329261,cid,6498.htm?body=desc

00

oglądacz ~oglądacz (Gość)11.03.2012 10:57

"ares1" napisał(a):
W tym roku przypada 110 rocznica uruchomienia linii, która wybudowana została przez Łódzkie Wąskotorowe Elektryczne Koleje Dojazdowe.

A to nowość! Jak stanowią wszem i wobec wszystkie dokumenty kolej Piotrków - Sulejów budował Stanisław Psarski, który napewno nie miał nic wspólnego ze wspomnianą przez Ciebie organizacją.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat