jestem jak najbradziej za. Pisałem już o tym
http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Bedziemy-mieli-ulice-Rodziny-zarskich,8994.
można by też zacząć honorować nieżyjących laureatów Złotej Wieży Trybunalskiej
Popieram myślenie otwartą głową lokalnego patrioty a nie zużytymi głowami zatęchłego zaścianka.
Zastanawiałem się co to za facet ten poseł. Ale już widze, że na dzień dobry chwyta się nazewnictwa ulic to gołym okiem widać że na Wiejskiej pożytku z niego nie bedzie.
Jak partia Janusza Palikota wygra wybory samorządowe w Piotrkowie to będziecie mogli sobie nazywać jak chcecie. Póki co nazywanie ulic czy placów im. socjalisty wybijcie sobie z głowy gumowym młotkiem. Tutaj rządzi PRAWICA a nie LEWICA.
Myślałem że będzie coś robił konkretnego a on jak i szef duperelami się zajmuje.
Dużo szumu i zamieszania a efektów żadnych.
Jak mówią na wsi:
Ta krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje.
http://sklave.manifo.com/
A na tym zdjnciu to Jaś Fasola cy kto to inny moze jes, bo taki do nigo podobniuśki z wyglondu widziołech go łostatnio w angielski telewizyji bo mom antene sanitarną.
Bardzo doceniam inicjatywę!
Rolę posła jest m.in. zajmować się sprawami Okręgu i oddziaływać (podkreślam - oddziaływać) na inne rodzaje władz (w tym - samorządową).
Poza tym - wszyscy zgodzimy się, że już pora sięgnąć po bohaterów z własnego podwórka. Radni mogliby zrozumieć, że nie muszą dłużej szukać kolejnej Siostry Faustyny czy kolejnych Represjonowanych... kiedy w Banku Nazw czekają tuziny Zasłużonych dla Piotrkowa i Polski. Zaremba, Dobrzański, F. K. Spahn, Gerber, rodzina Żarski, A. Porębski... i cała masa Innych.
Apel do Rady - zamiast bawić się w politykę, lepiej promować miasto sięgając do jego historii!
Do Użytkowników: ~Hmm i ~sklave.
Szanowni użytkownicy - pozwolę się z Wami nie zgodzić. Zanim cokolwiek się napisze, lepiej sięgnąć do literatury i ustaw. Widzę u Was brak lektury Ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora, która wręcz nakazuje posłom zajmować się sprawami lokalnymi z danego Okręgu. Poza tym - nie zdajecie sobie Drodzy Użytkownicy sprawy z wagi polityki historycznej i społecznej. Tak samo ważnym tematem jak gospodarka, jest kultura, historia czy nazewnictwo ulic.
Miło, że Poseł - jako chyba pierwszy z Okręgu - interesuje się Miastem.
Nareszcie, jest ktoś kto ma swoje zdanie, zgodne z rozsądkiem. W pełni popieram jego inicjatywę, a także jestem dumny z czynu jakim jest sięganie do historii naszego miasta.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!