To znaczy się na co konkretnie wydadzą. Bo w artykule to jest zaserwowany bełko. Mnie jako petenta interesuje załatwienie wszelkich spraw poprzez okienko internetowe. łącznie z wpłatami za podatki z informacja na moje konto jakie mam podatki do zapłacenia z przypomnieniami o zapłacenie należności. Bo teraz to muszę latać do okienek żeby coś załatwić. Jak zapomnę im zapłacić za podatek który się zmienia co jakiś czas to samych kosztów upomnienia mam chyba z 8 zł. Bez zbędnych certyfikatów kluczy . W banku nie jest mi potrzebny certyfikat do zarządzania kontem a w urzędach certyfikat za kilkaset zł. Uprościć, zwiększyć załatwialność spraw przez internet. Chyba się tego boja bo trzeba by zwolnic trochę zbędnych osób. Więc wydadzą 2 miliony na co. Co to poprawi w obsłudze klienta i w jaki sposób człek będzie miał ułatwione współżycie z urzędem.
Centralny system E-Puap jest już wdrażany, a Zaufany Profil wydawany za darmo w Urzędzie Skarbowym na Wroniej - zastępuje płatny certyfikat i służy przez kilka lat do załatwiania spraw przez Internet. "Zaufany Profil" to taki login i hasło jak w banku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!