Może. Ale zwykłą, czerwoną.
W Piotrkowie zasłużeni dawcy krwi I stopnia mogą korzystać z biletów ulgowych. Potrzebna do tego jest legitymacja Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi ze zdjęciem wydana przez Zarząd Okręgowy PCK.
Krew jest przewożona do Łodzi, stąd tak krótkie i wczesne godziny pracy piotrkowskiej stacji. Jeśli ktoś uważa, że nie może przyjść oddać krwi, bo mu to koliduje z pracą, to przypominam, że oddającemu krew przysługuje zwolnienie z pracy na ten dzień (wystarczy powiedzieć o tym paniom i wystawią odpowiedni papierek, który jest uznawany przez pracodawcę).
Oddaje krew już 14 lat ,oddałem już około 30 litrów i póki zdrowie pozwoli będę oddawał dalej. Dostosowałem się do godzin pracy punktu krwiodawstwa , nawet dostosowałem się do utrudnień związanych z zaparkowaniem samochodu w pobliżu punktu.A teraz trochę goryczy- zwolnienie jest traktowane w firmach jako zło konieczne(dzień usprawiedliwiony ale nie płatny)-chyba że szefostwo już życie nauczyło - sprawa druga refundacja za leki jest prawie fikcją - sprawa trzecia uznanie pierwszeństwa w kolejce do lekarza następna fikcja.Drodzy Lekarze i cały personelu medyczny dbajcie lepiej o pacjenta a w szczególności o pacjenta - zasłużonego krwiodawce.
Jak pacjent nie dba o siebie personel med.cudów nie zdziała:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!