metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)26.07.2010 00:01

"mol" napisał(a):
ale chętnie komuś psujecie :)

Może. Ale zwykłą, czerwoną.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)26.07.2010 01:14

m

00

K. ~K. (Gość)26.07.2010 09:20

"Wujek-Dobra-Rada" napisał(a):
A czy wiecie, że w wielu miastach Polski samorządy wyszły z inicjatywą i Honorowi Krwiodawcy mają szereg ulg np. darmowe przejazdy komunikacją miejską?

W Piotrkowie zasłużeni dawcy krwi I stopnia mogą korzystać z biletów ulgowych. Potrzebna do tego jest legitymacja Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi ze zdjęciem wydana przez Zarząd Okręgowy PCK.

"mol" napisał(a):
z tym się zgodzę, że wołają często o pomoc, a jak chcą ją otrzymać to wg. ich zasad. Czyli między 8:00-11:00.

Krew jest przewożona do Łodzi, stąd tak krótkie i wczesne godziny pracy piotrkowskiej stacji. Jeśli ktoś uważa, że nie może przyjść oddać krwi, bo mu to koliduje z pracą, to przypominam, że oddającemu krew przysługuje zwolnienie z pracy na ten dzień (wystarczy powiedzieć o tym paniom i wystawią odpowiedni papierek, który jest uznawany przez pracodawcę).

00

Brawo ~Brawo (Gość)26.07.2010 17:27

......oddał juz krew niedługo wybory.

00

traker ~traker (Gość)26.07.2010 23:48

Oddaje krew już 14 lat ,oddałem już około 30 litrów i póki zdrowie pozwoli będę oddawał dalej. Dostosowałem się do godzin pracy punktu krwiodawstwa , nawet dostosowałem się do utrudnień związanych z zaparkowaniem samochodu w pobliżu punktu.A teraz trochę goryczy- zwolnienie jest traktowane w firmach jako zło konieczne(dzień usprawiedliwiony ale nie płatny)-chyba że szefostwo już życie nauczyło - sprawa druga refundacja za leki jest prawie fikcją - sprawa trzecia uznanie pierwszeństwa w kolejce do lekarza następna fikcja.Drodzy Lekarze i cały personelu medyczny dbajcie lepiej o pacjenta a w szczególności o pacjenta - zasłużonego krwiodawce.

00

piotrkowianka84 ~piotrkowianka84 (Gość)30.07.2010 12:33

Jak pacjent nie dba o siebie personel med.cudów nie zdziała:)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat