metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)24.11.2011 10:29

"dziadekklozetowy" napisał(a):
mam takiego abstyfikanta u siebie i jak mnie oko nie myli(a chodze do okulisty regularnie) to jest on owszem inwalidą ALE TYLKO PARKINGOWYM. okaz zdrowia biega,jezdzi rowerem, uprawia nordic walking, przy przeprowadzce sam tachal graty z busa ale ilekroc wsiada do auta pierwsza czynnoscia jest siegniecie po karte ze schowka i myk na podszybie.

Sprawnie działające służby typu Policja lub SM może sobie zupełnie sprawnie poradzić z takimi cwaniakami.
Ale podkreślam - sprawnie działające, nie łamiące same prawa "po służbie", wykazujące odrobinę rzetelności w wykonywaniu swojej służby.
Ale to nie u nas...

00

pipi ~pipi (Gość)24.11.2011 12:58

Nie tylko SM i Policja załatwiaja karty znam urzedników miasta np.
kierownik referatu sportu .A kto decyduje pan Błaszczyński

00

piotrkowianin33 ~piotrkowianin33 (Gość)26.11.2011 13:54

Znam kilkanaście osób posiadających niebieski kartonik, ale żadna z nich nie jest inwalidą.Jednym z nich jest radny, który jest szczęśliwym posiadaczem "przepustki do bezpłatnego parkowania".Może i nie ma czego zazdrościć bo to cała rodzina "inwalidów", gdyż takie same kartoniki posiada żona radnego, rodzice i teściowie.

00

Idiota ~Idiota (Gość)29.11.2011 20:30

Mnie już nie dziwi statystyka inwalidów w mieście i przykre jest to, że Ci prawdziwi inwalidzi muszą swoje nieszczęście dzielić z takimi cwaniakami jak orzecznicy.
Ciekawą też sprawą jest kolejny fakt autentyk miejskiej PUPy.
Sam nie wiem jak to możliwe, że piszą tutaj redaktory o bezroboci w mieście wykładając słowa p.Gawrońskiej nam ciemnym podwładnym Księcia, skoro !
Właśnie skoro mamy oto takie dane.
1) Połowa osób niepełnosprawna w mieście - bynajmniej w liczbie aut.
2) Pracodawcy szukają w mieście tylko osób niepełnosprawnych więc skąd się bierze bezrobocie tak wysokie ?
Skoro ręce do pracy są to połowa mieszkańców powinna pracować, a tym samym stopa bezrobocia powinna wynosić max 2-3%, a jest inaczej, czyli coś śmierdzi.
Skoro na stronie PUPy widnieje dużo ofert pracy dla osób niepełnosprawnych.
Pytam się o co kaman bo ja nie gawarit tego.
To są Ci inwalidzi czy ich nie ma. Bo widać, że jest zapotrzebowanie na nich, a jednocześnie pasożyty żerują na prawdziwych inwalidach psia mać.
Propozycja społeczna niech każda gnida, która oszukuje na parkingach lewymi karteczkami, pozwoleniami obetnie sobie nogę będzie sprawiedliwie i uczciwie, a wtedy poznją smak cierpienia.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat