Bzdura człowieku! Premie są i tak zagwarantowane. Na zasiłki dla ubogich zabraknąć może, na premie - nie! Tu chodzi ludzie o nowe zimówki opony na alu do peżota! Plus łańcuchy!!! Się gdzieś w góry przecież na święta wyskoczy.
w miescie jak w miescie znaczy w sensie ulic ale jasny szlag mnie trafia i krew zalewa jak pod blokiem z roku na rok na osiedlowych drozkach pojawia sie coraz to wiecej aut z kartami za szyba a ilosc wydzielonych miejsc dla inwalidow jest powiedzmy 1:10. mam takiego abstyfikanta u siebie i jak mnie oko nie myli(a chodze do okulisty regularnie) to jest on owszem inwalidą ALE TYLKO PARKINGOWYM. okaz zdrowia biega,jezdzi rowerem, uprawia nordic walking, przy przeprowadzce sam tachal graty z busa ale ilekroc wsiada do auta pierwsza czynnoscia jest siegniecie po karte ze schowka i myk na podszybie.
Przecież to jawna dyskryminacja, że niepełnosprawni są inaczej traktowani niż reszta. Co na to minister do spraw równego traktowania?
Niedługo to te kierdy zaczną na osiedlowych stawiać te parkometry. Znajdą wytłumaczenie.
W wielu przypadkach parkometry stoją już praktycznie na osiedlowych.
I gdzie te pieniądze są pytam się ja??? Ja bym rozp... te parkomaty w drobny mak!!!! A legitymacje inwalidy ja też sobie wyrobić mogę!!!
Szukanie i sprawdzanie. Ha ha bardzo śmieszne. A może urzędnicy zaczęli by od siebie. I sami by przestali w końcu oszukiwać. Przecież wiadomo, że w Piotrkowskiej Radzie Miasta jest urzędnik, który mając układy w Zespole Orzekania o Niepełnosprawności ,,załatwił,, sobie orzeczenie o niepełnosprawności ruchowej i kartę parkingową. A następnie mówił, że musiał to zrobić bo ,,jest biedny,, i nie stać go na płacenie za parkowanie. Także niech MZDiT zajmie się poważniejszymi sprawami i tymi, którzy co nieco naginają prawo.
I SM i policja i wszyscy co mają układy i układziki. Nagminne jest załatwianie sobie kart, bo jest taka możliwość.
Sprawnie działające służby typu Policja lub SM może sobie zupełnie sprawnie poradzić z takimi cwaniakami.
Ale podkreślam - sprawnie działające, nie łamiące same prawa "po służbie", wykazujące odrobinę rzetelności w wykonywaniu swojej służby.
Ale to nie u nas...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!