w końcu ktoś musi zrobic zrzutę żeby nasz prezio miał te swoje 12 tysiaczków, a sam ma parking pod nosem i w dodatku bezpłatny
CYSTA zlodziejsytwo. Dlazego nie moge kupic biletu na 10 minut postoju? TAo sie nadaje do prokuratury bo to jest czyste WYŁUDZANIE pieniedzy. nie bede placic za 30 minut skoro parkuje tylko 10 minut. Prezydent poddaj sie do dymisji, bo nie nadajesz sie do rzadzenia.
http://polskatimes.pl/dzienniklodzki/stronaglowna/93345,parking-na-telefon,id,t.html
A dlaczego nie ma u nas takich rozwiązań? Pewnie dlatego, że najniższa stawka w Wa-wie to 50 gr...:-)
Można. Szczegóły tu: http://www.epiotrkow.pl/strona/10
"Płacenie komórką jest tańsze od parkomatu, bo opłata jest naliczana sekundowo. Jednak w przypadku, gdy parkujemy krócej niż pół godziny, z konta i tak pobierana jest złotówka." - tak jest w Łodzi.
1 zł, czyli opłata za 30 minut.
I jeszcze trzeba założyć kolejne konto w City? Tak wynika z artykułu w dzienniku. Paranoja. I tak najbardziej podobał mi się parking w filmie "Ja robot". Kiedy u nas takie będą?
A co będzie jak skończą się miejsca do stawiania parkomatów? Podwyższą kolejny raz opłaty. To pewne. Myślę, że obecna łżeprawica powinna rozważyć pomysł postawić bramek na ulicach i pobierać opłaty za przejazd tzw. myto. Jak się podoba moja wizja? To lewactwo jest do tego zdolne. Strzeżmy się, bo czego innego możemy spodziewać się po przechrztach.
A gdzie przepraszam sa pieniadze za te kosmiczne kwoty z parkingow? No pytam sie? Bo jakos na drogach i chodnikach ich nie widac!!!!Pewnie w kieszeniach rzadzcych...
W Wielkiej Brytanii system opłaty za parking jest jednak lepszy. Jeśli obywatel ma sprawę ( urząd, poczta, sklep) to ma prawo na zaparkowanie samochodu -bezpłatnie od 30 min do 2 g. Są typowo płatne parkingi bez jakichkolwiek uwarunkowań, płaci się i już. Są firmy które karzą za brak opłat mandatami.
U nas że obywatele kupujące znaczek na poczcie musza zapłacić 1.40 zl za znaczek i 1.50 za parking. Nie widzę s tu sensu( powinni być zwolnieni od opłat min na 30 min postoju koło poczty, bo to jest urząd jak nie patrzeć i nikt tam nie przychodzi dla przyjemności)
Następna sprawa- centrum miasta , opłaty wszędzie obowiązkowe. Miasto London ( GB) centrum – wjazd 8 funtów do godziny 18 od 8.00 rano . Ale gdzie tu porównać stolicę wysp i Piotrków Tryb. A no….
I jeszcze cos: dlaczego taki problem jak parking musi być monitorowany poznańskimi firmami. Czyżby piotrkowscy radni i służby porządkowe nie mieli jaj?( pomijam tu kobiety, bo to czasem one maja więcej oleju w głowie).
Może jednak radni się opamiętają i nie będą tacy chciwi w stosunku do obywateli tej samej” grupy krwi”, zmniejszenie opłat i pozbycie się cudzych służb wyjdzie nam wszystkim na dobre.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!