To może w wyniku tych podziałów KTOŚ zmobilizuje Straz Miejską do kontroli prywatnych posesji i sprawdzenia ,czy włąściciele mają zawarte umowy i faktury za wywóz smieci z posesji.Obecnie tylko ci NAJGŁUBSI pozawierali umowy i płacą. Reszta "kulturalnie" zostawia reklamówki przy koszach ulicznych lub na przystankach. Sz.Panie Włodzimierzu Pawlak - CZAS SIĘ ZA TO WZIĄŚĆ
W Moszczenicy też szykuje się monopol Przedsiębiorstwa Komunalnego, które pewnie :) wygra "przetarg". I gdzie tu gospodarka wolnorynkowa
:(
------Piszą że po przetargach-------ciekawe kto przystapi i czy będą się różniły cenami------jak znam zycie firmy juz sie podzielily Piotrkowem a ceny bega takie same u wszystkich --tak jak do tej pory-------a wtedy juz dosc tego i trzeba bedzie to zglosic Urzadowi antymonopolowemu----bo tak nie moze byc ze przetargi sa fikcja--a wszystkie firmy maja te same ceny---to jest zmowa cenowa---a sadze ze teraz bedzie tak samo---zalozymy sie!!!!
----moze ktos wie na jakiej podstawie prawnej zmusza sie obywateli do korzystania z uslug tylko jednej fimy a nie moze sobie wybrac tanszej--czy to nie jest lamanie ustawy ANTYMONOPOLOWEJ ???
Albo najgłupsi albo najgłębsi :-)
No właśnie - amen.
Czy to co nam się teraz serwuje to jest demokracja?
Dlaczego odbiera się obywatelom wolność decyzji - przechodzimy od komuny do czegoś co jest trudne do określenia.
Jak długo wciskać będzie się nam ten kit?
jesli--,,przetarg''---to jedne firmy beda taniej wywozic w swoich strefach a inne drozej---i niech mnie ktos zmusi do placenia firmie drozszej!! Ale sadze ze ceny ZNOWU BEDA TE SAME--BO TU NIE CHODZI O INTERES MIESZKANCOW (wtedy wygralaby firma najtansza) TU CHODZI INTERES FIRM ---A JESLI PRACOWNICY DANEJ FIRMY SA CHAMSCY NIE SOLIDNI I MI SIE NIE PODOBAJA--ZGODNIE Z PRAWEM MOGE ZMIENIC FIRME I KTO MI ZABRONI NA JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ!!??
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!