metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Dozorca ~Dozorca (Gość)24.02.2010 12:47

To do pśich kup to pikuś.

00

Malwina ~Malwina (Gość)24.02.2010 13:00

Po powitaniu Nowego Roku, na ulicach pozostały resztki petard i różnych fajerwerków oraz butelek po szampanie i innym alkoholu. Dlatego, że śnieg to zaraz przykrył bo miasto zapomniało posprzątać. O psich kupach nie wspomnę. Są wszędzie. Straż Miejska i ZIOM do roboty.

00

gift ~gift (Gość)24.02.2010 14:25

"olo" napisał(a):
śmieci jak śmieci ale pieskie odchody to jest trudno teraz ominąć .Poprostu kupa na kupie.A gdzie obowiązek sprzątania po pupilach albo wprowadzic zakaz trzymania piesków w blokach.

Dokładnie masz rację. Teraz mamy w środku miasta pola minowe. Nakazy nic nie dadzą. Kultury niema za grosz.

00

Olaf ~Olaf (Gość)24.02.2010 15:08

Ja proponuje do sprzątania radnych (nauczycieli) aby dali przykład i w ramach nadchodzącej kampanii poczyścili kupki psów.

00

Daria ~Daria (Gość)24.02.2010 15:55

w ramach kampanni radni nauczyciele - sprzątac kupki psie.
Wreszcie coś zrobicie porzadnego !!!!

00

antypies ~antypies (Gość)24.02.2010 17:53

W Piotrkowie jest prawdziwa plaga psów. Pies na psie i psem pogania. Ludzie, czyście powariowali z tymi psami? Oczywiście pieseczki załatwiają swoje potrzeby gdzie popadnie, a właściciel nie zhańbi się posprzątaniem po psie. Dopiero teraz to widać, jak topnieje śnieg. Moje osiedle tonie w psim łajnie. kto to słyszał, żeby trzymać psy w bloku?... Jak ktoś ma swój dom, to proszę bardzo, ale powinien być zakaz trzymania psów na osiedlu. Może idźmy dalej i trzymajmy sobie w blokach tygrysy, bawoły, albo anakondy, bo komuś bije siajba i ma dziwne zachcianki. Uważam, że każdy sobie może robić co chce, byleby nie szkodził innym, a w bloku to sobie można trzymać chomika, albo rybki w akwarium, jeśli ktoś nie może żyć bez "braci mniejszych", ale nie psa. Jest tyle głupich przepisów, a dlaczego nie ma zakazu trzymania psów na osiedlu?. A może jest jakaś furtka, żeby taki zakaz wprowadzić przez lokalne władze: polecam, bo obowiązku sprzątania po psie nikt nie wyegzekwuje! (Zwłaszcza teraz, przed wyborami...")

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)24.02.2010 19:23

"antypies" napisał(a):
kto to słyszał, żeby trzymać psy w bloku?... Jak ktoś ma swój dom, to proszę bardzo, ale powinien być zakaz trzymania psów na osiedlu. Może idźmy dalej i trzymajmy sobie w blokach tygrysy, bawoły, albo anakondy, bo komuś bije siajba i ma dziwne zachcianki. Uważam, że każdy sobie może robić co chce, byleby nie szkodził innym, a w bloku to sobie można trzymać chomika, albo rybki w akwarium, jeśli ktoś nie może żyć bez "braci mniejszych", ale nie psa. Jest tyle głupich przepisów, a dlaczego nie ma zakazu trzymania psów na osiedlu?.

A czemu niby miałby być zakaz trzymania psa w bloku na osiedlu, są właściciele którzy sprzątają po zwierzaku, i tacy co nie sprzątają. Wprowadzenie zakazu trzymania psa na osiedlu to absurd. Wyobraź sobie - skoro w naszym mieście przeważa liczba osiedli bloków i wieżowców co trzecia rodzina ma w nich psa co by się działo jakby te wszystkie psy trafiły na ulice. Nic nie da wprowadzenie zakazu bo jeżeli ludzie nie mieli by psów w blokach to psy i takby się załatwiały i nikt by po nich nie sprzątał a zwierzęta cierpiały by gdyż przebywały by na ulicy. A żadne Schronisko w Polsce nie miało by możliwości przygarnięcia tylu psów.
A poza tym to nie wina zwierząt że ludzie po nich nie sprzątają więc czemu One mają cierpieć ?

Cytuję:
kto to słyszał, żeby trzymać psy w bloku?

Chyba wszyscy słyszeli żeby trzymać psa w bloku, bo czemu by nie. Są ludzie którzy zwierzęta kochają i ci którzy ich nie lubią. Większość ludzi nie rezygnuje z posiadania psa mimo to iż mieszkają w bloku i ja mam nadzieje że tak pozostanie.

00

Tartu Tarturanga24.02.2010 19:43

"antypies" napisał(a):
kto to słyszał, żeby trzymać psy w bloku

Słyszałeś kiedyś o psach do powarzystwa ??? Maltańczyk, papillon, yorki, mopsy, pekińczyki, chihuahua, buldogi fransudkie itd itp.??? Typowe pokojowe rasy - jak najbardziej do miasta do bloków.
A nie boisz się że jak taki chomik czy myszki uciekną i pogryzą Ci wszystko w domu???
A rybki to wilgoć ???
Twoja wypwiedź świadczy że powinieneś mieszkać w odosobnieniu.
A po peskać sprzątać trzeba jak najbardziej - tylko że koszy brakuje - kupki się rozłożą a pety butelki itp będą leżeć !!!

00

Ziutek ~Ziutek (Gość)24.02.2010 20:03

Zgadzam się z Tartu . I tak jak pisałem wprowadzenie takiego zakazu było by absurdem

00

adasf ~adasf (Gość)24.02.2010 20:45

Ja mam propozycję zamiast robić koszty zakładamy naszym pensjonariuszom z ulicy wroniej GPS-y i do sprzątania naszego miastka

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat