Po powitaniu Nowego Roku, na ulicach pozostały resztki petard i różnych fajerwerków oraz butelek po szampanie i innym alkoholu. Dlatego, że śnieg to zaraz przykrył bo miasto zapomniało posprzątać. O psich kupach nie wspomnę. Są wszędzie. Straż Miejska i ZIOM do roboty.
Dokładnie masz rację. Teraz mamy w środku miasta pola minowe. Nakazy nic nie dadzą. Kultury niema za grosz.
Ja proponuje do sprzątania radnych (nauczycieli) aby dali przykład i w ramach nadchodzącej kampanii poczyścili kupki psów.
w ramach kampanni radni nauczyciele - sprzątac kupki psie.
Wreszcie coś zrobicie porzadnego !!!!
W Piotrkowie jest prawdziwa plaga psów. Pies na psie i psem pogania. Ludzie, czyście powariowali z tymi psami? Oczywiście pieseczki załatwiają swoje potrzeby gdzie popadnie, a właściciel nie zhańbi się posprzątaniem po psie. Dopiero teraz to widać, jak topnieje śnieg. Moje osiedle tonie w psim łajnie. kto to słyszał, żeby trzymać psy w bloku?... Jak ktoś ma swój dom, to proszę bardzo, ale powinien być zakaz trzymania psów na osiedlu. Może idźmy dalej i trzymajmy sobie w blokach tygrysy, bawoły, albo anakondy, bo komuś bije siajba i ma dziwne zachcianki. Uważam, że każdy sobie może robić co chce, byleby nie szkodził innym, a w bloku to sobie można trzymać chomika, albo rybki w akwarium, jeśli ktoś nie może żyć bez "braci mniejszych", ale nie psa. Jest tyle głupich przepisów, a dlaczego nie ma zakazu trzymania psów na osiedlu?. A może jest jakaś furtka, żeby taki zakaz wprowadzić przez lokalne władze: polecam, bo obowiązku sprzątania po psie nikt nie wyegzekwuje! (Zwłaszcza teraz, przed wyborami...")
A czemu niby miałby być zakaz trzymania psa w bloku na osiedlu, są właściciele którzy sprzątają po zwierzaku, i tacy co nie sprzątają. Wprowadzenie zakazu trzymania psa na osiedlu to absurd. Wyobraź sobie - skoro w naszym mieście przeważa liczba osiedli bloków i wieżowców co trzecia rodzina ma w nich psa co by się działo jakby te wszystkie psy trafiły na ulice. Nic nie da wprowadzenie zakazu bo jeżeli ludzie nie mieli by psów w blokach to psy i takby się załatwiały i nikt by po nich nie sprzątał a zwierzęta cierpiały by gdyż przebywały by na ulicy. A żadne Schronisko w Polsce nie miało by możliwości przygarnięcia tylu psów.
A poza tym to nie wina zwierząt że ludzie po nich nie sprzątają więc czemu One mają cierpieć ?
Chyba wszyscy słyszeli żeby trzymać psa w bloku, bo czemu by nie. Są ludzie którzy zwierzęta kochają i ci którzy ich nie lubią. Większość ludzi nie rezygnuje z posiadania psa mimo to iż mieszkają w bloku i ja mam nadzieje że tak pozostanie.
Słyszałeś kiedyś o psach do powarzystwa ??? Maltańczyk, papillon, yorki, mopsy, pekińczyki, chihuahua, buldogi fransudkie itd itp.??? Typowe pokojowe rasy - jak najbardziej do miasta do bloków.
A nie boisz się że jak taki chomik czy myszki uciekną i pogryzą Ci wszystko w domu???
A rybki to wilgoć ???
Twoja wypwiedź świadczy że powinieneś mieszkać w odosobnieniu.
A po peskać sprzątać trzeba jak najbardziej - tylko że koszy brakuje - kupki się rozłożą a pety butelki itp będą leżeć !!!
Zgadzam się z Tartu . I tak jak pisałem wprowadzenie takiego zakazu było by absurdem
Ja mam propozycję zamiast robić koszty zakładamy naszym pensjonariuszom z ulicy wroniej GPS-y i do sprzątania naszego miastka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!