A sąd jak zwykle wymierzy karę w zawieszeniu. Moim zdaniem równorzędnie powinien być stosowany przepadek samochodu. Taka osoba powinna mieć odebrane prawo jazdy na zawsze, a pieniądze ze sprzedaży samochodu przeznaczone na leczenie dzieci chorych na raka albo podobny cel społeczny.
Ludzie spokojnie co wy tak na kobitkę najeżdżacie! Zrobiła komuś krzywdę? - NIE. Rozbiła się lub kogoś? - NIE. Zupelnie nie pojmuję tych krzyków na pijanych za kierownicą? Wypił - niech jedzie, jak dojedzie bez problemów i bez wypadków to dobrze. Ale jak zrobi komuś jeden z drugim ciężką krzywdę, to wówczas: 15 lat ciężkich robót, jednorazowe odszkodowanie dla pokszywdzonych w wysokości 1 miliona zł, co miesięczne renty dla pokszywdzonych w wysokości czterokrotnych średnich pensji w Polsce. Kilka takich wyroków dla sprawców i skończy się picie. Dajcie ludziom mozliwość wyboru i bycia za te wybory odpowiedzialnymi
Naprawdę jest Ci wszystko jedno czy osoba jadąca z przeciwka jest pijana czy trzeźwa ?
Oczywiście, że jest mi wszystko jedno kto i po czym jedzie? Najważniejsze jest jak jedzie i czy jest dobry. Dopiero po spowodowaniu wypadku można gościa ukarać i to po udowodnieniu, że wypadek był z jego winy i czy alkohol albo narkotyki spowodowały i przyspieszyły wypadek czy nie. W normalnym kraju i logicznym mysleniu tak jest, lecz nie u nas.
Wskaż mi kraj w którym można jeździć na bani. Bo ja takiego nie znam.
Czyli jakim ? Którym konkretnie ?
Niestety - istnieje społeczne przyzwolenie na takie zachowania o czym świadczy Twoja wypowiedź.
Idąc dalej za Twoim tokiem myślenia - należało by również zezwolić ludziom na bieganie po ulicy i strzelanie z broni gdzie popadnie. Bo dopóki nic się nikomu nie stanie to wszystko jest OK.
wolniak-odpowiedzialny: zmień nick na - nieodpowiedzialny.
Z twojego komentarza wynika całkowity brak wyobraźni i przestrzegania prawa. Wiem, że celowo tak napisałeś,żeby wywołać dyskusję. A jeżeli tak myślisz naprawdę, to oznacza, że też jeździsz po pijanemu ale długo nie najeździsz. Rozwalisz się na jakimś przydrożnym drzewie. Tylko nie zabieraj pasażerów kiedy jesteś po gorzale.
Mieszkaniec, a ja może jeżdżę po maryśce albo lsd albo amfie albo po wszystkim naraz? Co do strzelania jak będzie strzelał taki jeden z drugim gdzie popadnie to go ustrzeli inny który strzela celni i nie tam gdzie popadnie tylko w obronie rodziny w tego gupka 'strzelagdzipopadnie".
Przejeżdzałem akurat i widziałem tą sytuację. Sciemniała i nie chciala dmuchać w alkomat, "tylko odwioze dziecko do domu" heh - jacy ludzie są głupi! Dobrze ze ja złapali zanim spowodowała jakiś wypadek. Utrata prawa jazdy, grzywna i siedzieć!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!