Piotrkowskie dziadostwo jeździ śmierdzącymi minibusami bo 10 groszy taniej a później protestuje bo z przyczyn ekonomicznych PKS likwiduje kursy. Typowe dla piotrkowskiego feudalizmu!!!!
Po prostu kto nie własnego samochodu nie ma czym dojechać do pracy do Piotrkowa na godz. 6 czy 7. Jedyny autobus PKS do Piotrkowa o godz. 7:20 dowozi dzieci do szkoły. O 7:20 odjeżdża też jedyny minibus. I autobusem (jeżeli zechce zabrać) i minibusem za późno żeby zdążyć do pracy na 6 czy 7 bo obydwa pojazdy odjeżdżają o 7:20. Kto nie ma własnego samochodu stoi na zimnie i deszczu aż ktoś przejeżdżając zabierze go na tzw. okazję. Niby Koło jest blisko Piotrkowa ale władze gminy Sulejów i prezydent Piotrkowa powinni zadbać o mieszkańców okolicznych miejscowości których mieszkańcy żeby przyjechać w niedzielę do kościoła w Piotrkowie muszą przyjechać na własnym rowerze. Panie burmistrzu Sulejowa i panie prezydencie Piotrkowa wstydźcie się!!! Przed wyborami samorządowymi wiele obiecujecie, a już po wybraniu was na stanowiska, zapominacie coście obiecywali swoim wyborcom. Czy mieszkańcy Koła (szczególnie Ci starsi chcący pojechać autobusem czy minibusem do lekarza w Piotrkowie, są ludźmi gorszej kategorii niż wy
W soboty i w niedziele do Koła nie jeżdżą ani pekaesy ani minibusy. W dni robocze jest tylko jeden jedyny minibus jak również autobus PKS do Piotrkowa ten o 7:20. A z powrotem po godz. 15.
to może niech mieszkańcy odezwą się w swojej własnej sprawie ? skoro każdy obywatel ma prawo napisać i zgłosić ustawę do Sejmu, to myślę, że i władze lokalne wysłuchają. narzekać na średnio wiarygodnym forum to każdy potrafi.
Ktoś musi zacząć. A ty "marianka" to chyba nie jesteś z Koła bo trzymasz stronę tych urzędasów. A może jesteś z PO?
Co do dojazdów z Koła do Piotrkowa to gdyby nie minibusy to nawet do szkoły nie dałoby się dojechać...Nie można kryć tego,że mino,iż PKS według rozkładu powinien być w Kole po 7.00 to albo w ogóle go nie ma,albo spóźnia się po 20 minut..Dziwi mnie również fakt,że odwołanie popołudniowego kursu argumentowane jest brakiem możliwości przejazdu,bowiem minibus nie ma z tym żadnego problemu.Objazdy nie wynoszą po 30 km więcej,a jeżeli już to około 5 i to lepszą drogą.Szkoda,że zarząd PKS'u nie pomyślał nad tym,by dotychczasowy kurs z 14.20 dojeżdżał docelowo do Żarnowicy przez Koło,po czym wracał tą samą trasą do Piotrkowa.
P.S.Należy również zwrócić uwagę na stan techniczny pojazdów,oraz palenie papierosów przez kierowców w trakcie jazdy...
figo fago nie jestem z Koła, i nie trzymam niczyjej strony. jak komuś źle, to niech się upomina o swoje. Jak na mojej osiedlowej ulicy były dziury po zimie, to zgłosiliśmy to "urzędasom" i następnego dnia je załatali.
To pomóż tym ludziom dojeżdżającym z Koła i okolic do Piotrkowa i z powrotem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!