A ponoć biedronka czerwona ma 7 kropek.A czarna tylko dwie.To z jakiej racji aż 8 sklepów jak 7 kropek.Żądajmy-1 kropka ,jeden dyskont!!
Jakie to już nudne to ciągłe i ciągłe narzekanie i niezadowolenie z wszystkiego nowego,co powstaje w naszym mieście.
Niestety zjawisko to jest ogólnokrajowe i niestety,należy do tzw."dobrego tonu",choć niepisanego i zaściankowego.
Oczywiście,można zostawić stan obecny ( ruiny,zachwaszczone,porośnięte dzikimi krzaczorami klepiska,gdzie psy mogą walić kupę...) i sprzeciwiać się wszelkim działaniom dla poprawy estetyki miasta.
Zgadzam się,że mamy olbrzymi obszar ubóstwa i bezrobocia, ale to nie powód by siąść,załamać ręce i narzekać.To niczego nie zmieni...
Czym więcej banków tym większa szansa, że Piotrków stanie się centrum bankowym. Wtedy każdy mieszkaniec będzie mógł mieć szansę na pracę w banku. Co za świetlana przyszłość. To coś w stylu jazdy autobusem nad brakującym kawałkiem drogi w filmie Speed. Gość nie mógł wyhamować to zrobił wydaje się rzecz szaloną, jeszcze bardziej przyspieszył. I udało mu się przeskoczyć. Idźmy na całość. W każdej kamienicy oddział jakiegoś banku. Na Słowaka zlikwidować wszystkie inne działalności i odgórnie nakazać tylko otwieranie banków. Stoi niewykorzystany budynek po Hawanie. Zrobić tam bank. Idźmy na całość.
A nie lepiej było by zrobić takie areszto-przedszkole dla obecnych i przyszłych malwersantów magistrackich?
Pytanie kolejne: czy tu także potrzebna jest cenzura? Czyżbym napisał nieprawdę?
Oczywiście, mogę się mylić, ale moje odczucia mogą być przecież subiektywne. W końcu (ponoć) mamy demokrację. A ta przecież zakłada nie tylko wolność odczuć, ale także i wolność słowa.
Nie chcę by to zabrzmiało śmiesznie ale może w tej Hawanie zrobić dyskont ? albo dom publiczny ?
Kolorowa fontanna była by uatrakcyjnieniem wrzeszczącej kolorami agencji towarzyskiej. Można by połączyć dobre z pożytecznym. Smutek wydawania pieniędzy w dyskoncie z pozytywnym bodźcem wzrokowym pobudzanym przez personel agencji.
:D żartuję oczywiście.
Klet jestem za tym aby z ulicy Dzieci Polskich przenieść agencje do hawany. Lepsze położenie i ladna okolica
A ja po wyremontowaniu zaadaptował bym kino Hawna na tatr dla dzieci z prawdziwego zdarzenia. W MOK jest co prawda mała scena Teatru Jaracza z Łodzi, lecz nie stoi na przeszkodzie, żeby dzieci miały swój teatr. Szkoda budynku bo ma scenę i pomieszczenia na garderoby dla aktorów. Teatr kukiełek też byłby tam mile widziany. Może mój pomysł wydaje się niedorzeczny bo jest focus i telewizja kablowa, ale moim zdaniem teatru na żywo nic nie zastąpi.
[b]Z tego co mi wiadomo to nie będzię ostatnia Biedronka bo mają wybudować jeszcze 3Biedronki a pierwsza z tych 3 ma stanąć przy ul.Śląskiej.
Nie szkoda róż, gdy płonie las. To znaczy, ze nietaktem jest ekscytowanie się setnym hipermarketem w mieście, w którym dziura w jezdni goni dziurę, brud, głupota i brzydota są na porządku dziennym, a spora grupa ludzi klepie prawdziwą biedę.
Co zyska Piotrków z tej inwestycji? Podatki, rozwój, pracę dla mieszkańców albo prestiż?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!