Ja mam pytanie ( nie złośliwe )
Co w Piotrkowie było lub jest finansowane z UE???
1. Wschodnia obwodnica (ul. Miast Partnerskich).
2. Rozbudowa i remont ul. Sulejowskiej.
3. Zachodnia obwodnica (al. Concordii).
4. Remont ul. Łódzkiej.
5. Trakt Wielu Parkingów.
I pewnie jeszcze parę innych rzeczy, z tym że chodzi o współfinansowanie.
Bardziej o te które miały wpływ pośredni bądź bezpośredni na przedsiębiorstwa w mieście do poprawy ich efektywności. W tym również o politykę spójności.
Bo ja patrzę na strony urzędu - to faktycznie ta infrastruktura i co jeszcze ?
Wiele dobrego zrobiła pani dla tego miasta. Szkoda, że nie wszystkie projekty udało się zrealizować i szkoda kilku ważnych przegranych, zwłaszcza tych z winy UM.
Życzę pani powodzenia w konkursie! Doceniam pani zaangażowanie w kreowanie lepszego miasta.
Jestem raczej krytyczny co do władz, ale - skoro ta Pani za to odpowiada, to ja bardzo proszę, żeby dać jej zadanie zwiększenia zatrudnienia w Piotrkowie. Może ona da radę.
Widać w tych komentarzach jakie chore mamy społeczeństwo. Nawet jeśli ktoś próbuje coś zrobić to i tak dla wielu to za mało i będzie narzekać, że jest źle. Ale jakby każdy choć trochę włożył wysiłku w zrobienie czegoś nowego byłoby o wiele lepiej. Ale oczywiście lepiej narzekać i marudzić jakie to życie jest straszne. Ja wiem, że władze najczęściej myślą tylko o sobie, ale akurat jeśli chodzi o pozyskanie środków unijnych to Piotrków jest jednym z liderów. Być może mogłoby być lepiej, ale czyż nie fajniej jest cieszyć się tym co jest zrobione a nie ciągle narzekać i narzekać to wcale nie pomoże
Dołożyłbym jeszcze kanalizację z oczyszczalnią ścieków.
co jeszcze:
ja pamiętam Poliglote, chodziłam na bezpłatny kurs angielskiego, super sprawa!
Słuchajcie, jeszcze tylko do 20 kwietnia możemy oddawać głosy na panią Kopeć,nominowaną do tytułu "Eurolider 2012". Poprzyjmy piotrkowiankę, zachowajmy się jak lokalni patrioci.
http://www.eurolider.gov.pl/kandydat/jkopec
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!