metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga23.06.2012 14:48

Cytuję:
Na osiedlu Słowackiego - Północ zagospodarowany zostanie skwer przy ul. Matejki (od strony Słowackiego) pod miejsca dla samochodów.

Po 25 latach od wybudowania okolicznych bloków. Brawo!

00

ares1 ~ares1 (Gość)23.06.2012 16:07

"Piotrkowianin" napisał(a):
Po 25 latach od wybudowania okolicznych bloków. Brawo!

Lepiej pózno niż wcale :)))

00

marek oczywiście ~marek oczywiście (Gość)23.06.2012 17:08

to chyba inwestycja roku, bo nawet prezydent miasta zabrał głos w tej sprawie :) odsyłam do wczorajszych informacji piotrkowskich ;)

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)23.06.2012 17:39

Ale parkomatów nie widać...

00

@ndzi ~@ndzi (Gość)23.06.2012 20:03

krzaki wycieli,i teraz nawet piwa nie ma gdzie wypić- komu to przeszkadzało

00

slawek ~slawek (Gość)23.06.2012 21:37

Od maja 1980 roku,gdy oddano blok 9maja 5 jest pipidówka do 5-ciu samochodów w tym jeden ,,dla inwalidy,,.Tyle wtedy było aut w całym 5-cio klatkowym bloku.Teraz,gdy 90%mieszkańców ma samochody plus samochody z bloku nr.6,które parkują nie można się doprosić Prezesa Spółdzielni mieszkaniowej oraz Radnych aby zagospodarować plac pod parking.STRAŻ MIEJSKA tylko wyczekuje aby wlepić nam mandaty za parkowanie na ziemiotrawce po której robią ,,KUPY,,PSY I KOTY.

00

piebrox ~piebrox (Gość)24.06.2012 01:41

Oj, to wielka sprawa. Tak mało się dzieje w Piotrkowie że jak upiększę swój ogródek to też zróbcie kilka zdjęć i opiszecie jak trzeba ;)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga24.06.2012 08:22

"marek-oczywiscie" napisał(a):
to chyba inwestycja roku, bo nawet prezydent miasta zabrał głos w tej sprawie

Oczywiście, że tak: http://piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/budujemy-nowe-miejsca-do-parkowania

Cytuję:

Budujemy nowe miejsca do parkowania
Dodano: środa, 20 czerwiec 2012
Na terenie Piotrkowa Trybunalskiego powstają kolejne bezpłatne miejsca do parkowania. Prezydent Miasta Krzysztof Chojniak wychodząc naprzeciw potrzebom mieszkańców osiedla „Słowackiego – Północ” podjął decyzję o zagospodarowaniu skweru przy ul. Matejki (od strony ulicy Słowackiego) pod stanowiska dla samochodów. Do dyspozycji kierowców będzie około 20 nowych miejsc parkingowych.
- Plac będzie obłożony krawężnikami, a nawierzchnia wyłożona płytami ażurowymi, takimi jak na parkingu „Starówka” przy ul. Batorego - informuje Ryszard Żak z Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji. Widoczny jest już obrys miejsc do parkowania. Dziś teren inwestycji odwiedził Prezydent Miasta Krzysztof Chojniak.
Prace potrwają do końca czerwca.
Zadowolenia nie kryją okoliczni przedsiębiorcy oraz mieszkańcy. - Dodatkowe miejsca do parkowania to duże udogodnienie dla naszych klientów - cieszy się jeden z przedsiębiorców prowadzących działalność w pobliżu.
Koszt inwestycji to 40 tys. złotych.

00

IXI ~IXI (Gość)24.06.2012 11:04

Prezydent Chojniak podjął decyzję o parkingu, o wycince drzewa, o studzience kanalizacyjnej, o kaplicy itd itd. To ja się pytam skoro wszystkie decyzje podejmuje Chojniak to po co ci wszyscy zatrudnieni urzędnicy w referatach? żeby tylko brać kasę i stanowić elektorat wyborczy ? Albo gościu jest najmądrzejszy z najmądrzejszych i zna się na wszystkim, albo podwładni są przez niego zdominowani i żadna inna koncepcja, decyzja nie ma prawa się przebić. "królowa" może być tylko jedna.

00

reasumując ~reasumując (Gość)24.06.2012 12:43

Każda z poniższych uwag wydaje się być słuszna. Mnie ciekawi jeszcze oprócz tego koszt i termin. Czemu tak drogo i czemu tak długo?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat