Pan Konserwator to też zabytek. Kiedy emerytura? Nie możemy się doczekać.
ja proponuje wybudować bibliotekę na miejscu pewnego budynku na pasażu Rudowskiego
ciekawe za ile dekad powstanie ta biblioteka... plany były, projekty również, swoją drogą ciekawe czy w myśl przepisów budowlanych takie plany mają jakąś datę przydatności - okresu w którym muszą zostać wykorzystane?
Wiem, że narażę się fanom czytelnictwa (choć sam też lubię przeczytać coś od czasu do czasu) ale spójrzmy wpierw na statystyki czytelnicze w Piotrkowie i dopiero zastanówmy się nad okazałym gmachem nowej biblioteki. Bo budowanie dla samego budowania to ma znikomy sens...
Uważam , że na placu pofranciszkańskim należy postawić klasztor franciszkański a nie kościół za placem handlowym.
Też nowina.Od samego początku kiedy prezydent chwalił się o tym iż wybuduje tam biblioteke/i co gorsza poszło na to prawie milion zł/pisałem,że to nie jest możliwe bez wcześniejszych wykopalisk i sprawdzenia co jest pod ziemią.Czasami trzeba pomyśleć zanim wyda się taką kase i to naszą wspólną.Nic dziwnego ,że teraz bierze się pożyczki po 15 i 20 milionów na bieżące wydatki,a do tego kupuje się samochody i to jakie.
a czemu nie przystosowac budynku po drugiej stronie placu tam gdzie bylo pogotowie i tego postawionego obok w ktorym mial byc szpital??
Jak to czemu. Bo już dawno go sprzedali, a dieńgi propili.
Uważam, że na placu pokoszarowym należy postawić koszary :D
Dlaczego zaraz budować? Czy nie można wykorzystać istniejące budynki? Ostatnio głośna była sprawa budynku po kinie Hawana. Adaptacja nie byłaby tak kosztowna jak budowa nowego budynku a Helios myślę że z chęcią rozwiąże umowę najmu. Zwróćcie też uwagę na lokalizację - taaaka promocja czytelnictwa że lepszej nie potrzeba !!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!