metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Delbana ~Delbana (Gość)28.02.2011 14:46

Ciekawe, co by to było, gdyby na 78 tysięcy mieszkańców miasta, takich piotrkowian było - na przykład - z dziesięciu, a nie tylko od 20 lat ten jeden (stale ten sam).
1:78000, taka proporcja.
"Jeden przeciw wszystkim"
http://www.imdb.com/title/tt0052190/

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)28.02.2011 15:11

Postaram się krótko i na temat.Jeżeli wojewoda unieważni uchwałę radnych dotyczącą wyboru przewodniczącego Rady Miasta,należy podjąć stanowcze kroki zmierzające do przeprowadzenia referendum, w sprawie rozpisania nowych wyborów.Rozumiem ,nowa Pani asystent,rozumiem lekarze nie mają pojęcia o prawie,o prawie samorządowym tym bardziej.Ale do cholery, ta Stajnia Augiasza zatrudnia przecież ludzi którzy powinni być merytorycznie przygotowani do swojej pracy i roli.Skandal się szykuje,kolejny!?

00

klet ~klet (Gość)28.02.2011 15:28

Kurna płakać się chce nad tym jacy tam ludzie pracują by nam miało się żyć lepiej. TO jest po prostu porażka. Śmiać mnie się chce jak takie żenujące wiadomości o głupocie radnych muszę czytać.
To wiadomość z serii jak farmer zamiast doić krówkę doił no właśnie wiadomo kogo.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.02.2011 15:30

Nie łamcie się! Przecież "Można lepiej, bo kocham Piotrków"...

00

Aman Amanranga28.02.2011 15:39

"Piotrkowianin" napisał(a):
Nie łamcie się! Przecież "Można lepiej, bo kocham Piotrków"...

Ja wiem, piotrkowianie mnie nie kochają. Ale ja ich będę tak długo kochać, aż oni mnie wreszcie pokochają.
A tak swoją drogą to czy wypada dłubać tak za plecami przewodniczącego?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.02.2011 16:05

"Aman" napisał(a):
Ja wiem, piotrkowianie mnie nie kochają. Ale ja ich będę tak długo kochać, aż oni mnie wreszcie pokochają.

No i się wydało. Aman = Chojniak :D

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)28.02.2011 16:06

"Delbana" napisał(a):
Ciekawe, co by to było, gdyby na 78 tysięcy mieszkańców miasta, takich piotrkowian było - na przykład - z dziesięciu, a nie tylko od 20 lat ten jeden (stale ten sam).

Referendum o odwołanie rady miasta w jesiennych wyborach do sejmu i senatu. Referendum można już przeprowadzić po 10 miesiącach od złożenia ślubowania. NSA w jedynym jak do tej pory wyroku z 2010 r. link: http://samorzad.lex.pl/artykul-dodano/559 oddalił skargę kasacyjną rady gminy od wyroku Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Rzeszowie z 2009 r. w podobnej jak w Piotrkowie sprawie, gdzie wyboru przewodniczącego Rady Gminy w osobie R. M., który będąc radnym uczestniczył w tym głosowaniu. Wojewoda Podkarpacki działając w oparciu o art. 85, 86 i 91 ust. 1 i 2 w zw. z art. 25a ustawy o samorządzie gminnym stwierdził nieważność tej uchwały. Ale się narobiło. Co będzie, jeżeli tym razem radni koalicyjni nie zechcą ponownie zagłosować za Marianem B. za stanowisko przewodniczącego rady miasta na jednego z nich a radni PO (3), PSL (2) SLD (5) RiG (2) oraz PIS (3). Razem 13. I po Marianie B. Oby wojewoda łódzki stwierdził nieważność tych uchwał. Na sesji rady miasta w dn. 23.02.2011 podczas głosowania było 4 prawników. Munik (sekretarz miasta-wykłada prawo administracyjne w WSH), Kacperek (wiceprezydent - Samorządowe Kolegium Odwoławcze-prawo administracyjne)i dwie etatowe prawniczki z urzędu miasta. Ale heca. Społecznik uczy ich prawa. Buahahaha

00

wyborca ~wyborca (Gość)28.02.2011 16:25

"Piotrkowianin" napisał(a):
No i się wydało. Aman = Chojniak :D

Aman to w "porzo" facet. Chojniakowi daleko do niego.

00

nie wąchać smrodu ~nie wąchać smrodu (Gość)28.02.2011 16:31

Jakby ten, co to napisał, miał choć trochę oleju w "łepetynce", to by tak nie napisał. Za książki i uczyć się nieuki prawnicze.

00

lodzki ~lodzki (Gość)28.02.2011 16:41

"MARKPIO" napisał(a):
należy podjąć stanowcze kroki zmierzające do przeprowadzenia referendum, w sprawie rozpisania nowych wyborów

Wyłożysz kasę na referendum? Już w Łodzi zrobiono pokazówkę braku szacunku do pieniędzy i odwołano Kropiwnickiego. I co z tego miała Łódź? Zaprzestanie rozbudowy lotniska, większe korki na drogach.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat