metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga09.11.2010 17:45

Na większości takich małych rond stawia się na ich środku coś co ma przesłaniać widok naprzeciw żeby kierowca zwolnił nie będąc pewnym co może mu wyjechać takim rondem. To zwiększa bezpieczeństwo a u nas taniej byłoby namalować toto coś farbą i efekt byłby ten sam. Po pierwsze minęło dokładnie 2 tygodnie i już dwie stłuczki. A ile było stłuczek powiedzmy w przeciągu ostatniego pół roku jak nie było ronda.
Co do rond to proponuje mądrym głową z MZDiK wziąć się za rondo na Łódzkiej koło Kauflandu i odpowiednio je oznakować. Czy to rondo jest jedno czy dwupasmowe? Wiele aut zjeżdża z Armii Krajowej na rondo lewym pasem i tu pytanie, którym pasem mają jechać jak jest tylko jeden. A jeżeli tak to kto ma pierwszeństwo, Ci z lewego pasa czy Ci z prawego. Już nieraz widziałem wyścigi, zajeżdżanie sobie i słyszałem klaksony. Teraz jeszcze jak pan Pietrzak z Hempisu wybuduje myjkę to dopiero będzie jazda jak ludzie zaczną do niej zjeżdżać. A swoją drogą to czy może ktoś wie na jakie cele ten kawałek terenu dostał pan Pietrzak. Ja słyszałem, że miał tam przenieść swoją hurtownię z Promiennej a wybudował myjkę.

00

>>>ania ~>>>ania (Gość)09.11.2010 18:10

A misie to są w ZOO:)

00

ilidan ilidanranga09.11.2010 18:12

poczekamy na zime to z rada tylko znaki zostana xD

00

sklave ~sklave (Gość)09.11.2010 18:17

"Aman" napisał(a):
wziąć się za rondo na Łódzkiej koło Kauflandu i

popieram pierwszy raz przejeżdżając je o mały włos nie skasowałem samochodu z dwóch pasów zrobił się nagle jeden.
Przecież wcześniej na jezdni można namalować znaki , farba tak dużo nie kosztuje no i tytułu profesora nie trzeba posiadać aby na to wpaść
Następny punkt to światła koło biblioteki chociaż po odchudzeniu ale tym co pierwszy raz przejeżdżają mogą ładnego psikusa wywinąć.Zielone przed przejściem a za chwilę czerwone, po 3 metrach za przejściem jest następny sygnalizator no i mamy problem..........

00

kris krisranga09.11.2010 18:20

Powinni w środek wstawić jakiegoś kijka, a może znak z nazwą ronda :D
Jakieś propozycje co do nazwy?

Komentarz był edytowany przez autora: 09.11.2010 18:21

00

sklave ~sklave (Gość)09.11.2010 18:28

"kris" napisał(a):
Powinni w środek wstawić jakiegoś kijka

raczej CHOJAKA święta za pasem to można by było przyozdobić
a przed wyborami jakiś plakacik umieścić

00

Placek ~Placek (Gość)09.11.2010 18:28

Tak, ja mam propozycję nazwy: rondo Krowi Placek.

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)09.11.2010 18:57

Proponuje choinke swiateczną oswietloną bo to niedługo czas :)))

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.11.2010 19:23

Cytuję:
Choć funkcjonuje ono od kilku tygodni, kierowcy nadal mają problemy z wyjazdem z ulicy Polnej.

http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Pierwsze-mini-rondo-juz-funkcjonuje-,5710

Cytuję:
Utworzono: Wtorek, 26 października 2010
Piotrków: Pierwsze mini rondo już funkcjonuje
Piotrków / Rondo / MZDiK / Inwestycja
Piotrków: Pierwsze mini rondo już funkcjonuje
Jazda na pamięć Polną i Kostromską może dać kierowcom w kość. Od dzisiaj zmieniła się tam organizacja ruchu, a wszystko za sprawą ronda, które dosłownie z dnia na dzień wyrosło na tym skrzyżowaniu.

Rondo w tym miejscu istnieje dokładnie 14 dni, czyli 2 tygodnie. Określenie "od kilku tygodni" jest więc chyba trochę przesadzone.

20

broda ~broda (Gość)09.11.2010 19:49

"Aman" napisał(a):
Teraz jeszcze jak pan Pietrzak z Hempisu wybuduje myjkę to dopiero będzie jazda jak ludzie zaczną do niej zjeżdżać.

Pocieszę Cię - podobno oprócz myjki ma tam także powstać hurtownia Hempisu - może być ciekawie, jeżeli TIR-y z ul.Promiennej będą trafiać właśnie tutaj.
A może trzeba niektórym poprawić widoczność jak tu: http://gniezno.com.pl/obraz/pokaz/11477/11477_rondo_oddane_do_uzytku_gniezno_com_pl.jpg

Komentarz był edytowany przez autora: 09.11.2010 19:57

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat