Na darowiźnie miasto nie skorzysta. Ja dam złotówkę. Niech będzie złotówę plus VAT :) I to już realny zarobek dla kasy miasta, które tonie w długach...
znowu bonusy dla koscioła?? bogate to miasto strasznie.nie ma na oswiate ale budynki za darmo rozdaje.
nie da rady. jak widac chojniak juz kupuje sobie poparcie z ambony w nastepnych wyborach.
A ja wyjątkowo jestem za!
Przynajmniej wiem, że ks. Irek nie zmarnuje budynku, zdobędzie na remont pieniądze tak jak zdobył na klasztor.
Lepsze to niż rozsypująca się w świetle prawa Europa po drugiej stronie ulicy.
A konserwator jeszcze się zastanawia!!!
w tym przypadku, oddanie tego budynku Dominikankom jest uwarunkowane historią
No tak za darmo to ja też chętnie wezmę jakby miał ktoś ochotę tam z ratusza mi przekazać ten budynek wart parę milionów to proszę o kontakt , a ostatnio w telewizji powiedzieli ,że kościół jest niezależny od państwa Poskiego ,ale się uśmiałem !!!!!
Witajcie.
Tak czytam te wasze komentarze i sie tak zastanawiam o czym wy sie tu wypowiadacie? Dobrym historykiem nie jestem ale jak gdzies z ksiazek pamietam byly sobie tam zakonnice i mialy swoj klasztor. Zostaly z niego wypedzone i uwczesni ludzie bedacy u wladzy zabrali to dla siebie (z pewnoscia nic nie placac gospodarzom prawowitym). Wydaje mi sie ze wielu z was by sie jeszcze gorzej "bilo" o swoje niz ksiaadz probosz panien. Uwazam ze to co nie nasze to nalezy oddac jesli jest tylko mozliwosc
Niby nad czym?
Może i nie zmarnuje ale kto z niego będzie korzystał?!
Przekażcie jeszcze w majestacie prawa budynek "Chrobrego" o.o. Jezuitom, a będziecie mieli wygrane wybory w kieszeni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!