jeżeli według twojego uznania piotrkovi i kiperowi nie nalezą się takie nagrody, to wyprowadź się do bełchatowa :
buraki nie daja pieniedzy a nagrody same sie nie zrobia ciezko sie pracuje na takie wyniki a wy nic nie robicie i zabieracie pieniadze zal mi was
To wszystko zależy od gospodarza miasta. Dawniej były dyplomy,nagrody dla nauczycieli i działaczy w miescie, którzy rozwijali zamiłowanie w sporcie wsród młodzieży - to po 89r nie poddobało się zmieniono na system kapitalistyczny. Jest efekt. Nauczyciele po lekcjach idą do domu lub dorabiają za pieniądze a inni to wszystko "olali". Efekt sort masowy upadł-jego poprostu nie ma , wszyscy oglądają się na pieniądze.Miejcie pretensje do siebie za takie zapatrywania kapitalistyczne.
Z tego co słyszałem to prezydent nie chciał zgodzić aby jego decyzje wcześniej opiniowała odpowiednia komisja, on chce mieć więcej władzy niż ma
Komisja stypendialna działała w poprzedniej kadencji z udziałem radnych, tak jest i teraz. Chojniak chciał sam decydować komu? ile? A najbardziej, że chce dawać bliżej działaczom sportowym takim np. jak były nauczyciel wychowanek Michała Bąkiewicza p. Szczepkowski właściciel wielorodzinnej zabytkowej kamienicy w Rynku Trybunalskim.
A jaką On ma władzę? Prawdziwą władzę to ma p. Munik,przepraszam Tow.Munik!
skoro takie z nich cwaniaki, że za siedzenie i gadanie o byle bzdurach biorą kasę to niech przyjdą na jakiś porządny trening sportów walki i zobaczą jak ciężko jest zapracować na podium na arenie chociażby krajowej.
to ja mam teraz pytanie do sportowcow m.in. do zapasnikow , tak narzekaliscie na prezydenta Chojniaka ,kazaliscie glosowac na mazura a teraz prosze nawet pan Szczesniak taki przyjaciel klubu aks-u był przeciw wam no i co wy na to wszycy piotrkowianie
zabiorę głos w temacie, który do niedawna dotyczył mojej siostry. Siostra od wielu lat trenuje codziennie rano i po zajęciach szkolnych, wiele godzin i ja sama ją podziwiam bo nie dałabym radę, wstawać codziennie ok.6.00 rano by ćwiczyć, odnosi sukcesy, w naszym województwie, na mistrzostawch polski, na Inetnational Swimm Meeting w Berlinie w ubieglym roku, a także na mistrzostwach Europy start choć nie medalowy to z dobrym wynikiem. Wiem że sport który robi, może nie jest tak popularny jak piłka nożna, ale... wysiłku i pracy potrzeba może i więcej nawet. Od prezydenta jako uhonorowanie wyników dostała czapeczkę, etui na płytę z hasłem Piotrków, zwykły dresik za 30 zł, a na koniec dostała największy prezent z możliwych - zamknięto klub bo Osir nie miał kasy na wystawianie zawodników na zawody, a Piotrków nie pomógł.
obecnie a jakże siostra trenuje nadal, ale pod innymi barwami, w obcym mieście, choć chodzi już teraz do 1 kl liceum mieszka sama u "obcych" ludzi bo chce coś w życiu osiągnąć -szykuje się do mistrzostw... i życzę jak najlepiej, a w Piotrkowie mogłaby sobie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!