metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
a.a.a (gość) ~a.a.a (gość) (Gość)14.05.2013 20:06

ludzie- ależ w Was "siedzi" mnóstwo złośliwości,kąśliwości wobec innych. Trzeba być człowiekiem dla innych to i dla Ciebie ktoś też będzie milszy. A nauczyciele? to taka sama grupa zawodowa jak każda inna;wszędzie się zdarzają najróżniejsi. Po co się wzajemnie opluwać.

01

kaa ~kaa (Gość)14.05.2013 12:42

II Gimnazjum ma się świetnie i sądzę że ta szkoła odżyje i ędzie miała sukcecy. Nabór jest przeciez dośc dobry jak na panujący niż więc nie wygadujcie głupot

01

Piotrkowianin XX ~Piotrkowianin XX (Gość)14.05.2013 12:11

Po co taka burza odnośnie zwolnień nauczycieli w mediach lokalnych. Każdego dnia ktoś traci pracę i jest dobrze - i nikt nie robi takiego bum .W naszym mieście jest sporo wspaniałych pedagogów , którzy potrafią przekazać wiedzę i zainteresować uczniów w różny sposób. Są bardzo dobrze przygotowani pod względem merytorycznym i posiadają odpowiednie podejście do uczniów. I takich osób nie należy pozbawiać miejsc pracy. Drugą grupę stanowią osoby , które nie nadają się do tego zawodu , a jednak pracują w szkołach ze względu na różne układy - pełnią nawet wysokie funkcje .I te osoby powinny być zwolnione od razu, niestety tak się nie stanie - one pozostaną , a jeżeli zlikwidują ich szkołę to znajdą prace w szkołach prywatnych naszego miasta, których przybywa i mają się dobrze. Nauczyciele powinni liczyć się ze zwolnieniami - jest to taki sam zawód jak inny , a jak posiedzą trochę na bezrobociu to niektórym też to dobrze zrobi - może zejdą na Ziemię i zobaczą jakie problemy życia codziennego mają zwykli ludzie. Zawsze mogę się przekwalifikować i skończyć kurs opieki nad osobami starszymi lub florystyczny w PUP - te szkolenia są cały czas.

10

lolo ~lolo (Gość)13.05.2013 11:40

najwyższa pora, żeby wziąc się za tych ciagle nadętych, po lichych szkołach, pretensjonalnych i wiecznie narzekających, że ciagle za mało kasy belfrów.

00

ZA ~ZA (Gość)13.05.2013 12:10

"lolo" napisał(a):
najwyższa pora, żeby wziąc się za tych ciagle nadętych, po lichych szkołach, pretensjonalnych i wiecznie narzekających, że ciagle za mało kasy belfrów.

Bez obaw, tych akurat nie ruszą, gdyż zazwyczaj są to osoby z tzw. "poparcia".

00

były uczeń ~były uczeń (Gość)13.05.2013 12:35

Cytuję:
W najgorszej sytuacji w tej chwili jest IV LO. Zbierze się tam może jedna klasa, a cztery odchodzą

Już wiem kto za tym stoi a raczej stanął. Wciąż trwająca wojna urzędu miasta z dyrekcją IV LO i radą rodziców po zmuszeniu ich d0 przeniesienia szkoły z Wojska Polskiego na ul.Broniewskiego. Obawiam się, że i pani dyrektor też straci pracę - bo tak musi być jak chce dostojna władza. Klakierzy prezydenta nie tracą etatów tylko Ci którzy mówią STOP! My się nie zgadzamy!

00

miki ~miki (Gość)13.05.2013 12:39

Powinni zlikwidować szkoły które kształcą bezrobotnych.Kończyłem parę lat temu ekonomik,uważam że ta szkoła to wielka porażka,zawodu nie uczą,poza tym żeby być księgowym trzeba mieć wyższe wykształcenie.Po ekonomiku skończyłem inną szkołę techniczną, dziś mam fach w ręku i stać mnie na utrzymanie rodziny.
Uważam że miasto powinno inwestować w szkoły zawodowe które mają pełne zaplecze do nauki danego zawodu.Bo podstawą nauki zawodu jest dobra praktyka.

00

jaki ~jaki (Gość)13.05.2013 12:52

czyli IV LO i II GIM pada a budynek po remoncie do wzięcia , ciekawe kto go przechwyci ???

00

Paulina ~Paulina (Gość)13.05.2013 13:45

"miki" napisał(a):

w dzisiejszych czasach w każdej pracy w biurze trzeba mieć wykształcenie... niedługo do ,,łopaty" też będą chcieli osób z takim wykształceniem.... a co do ekonomika to spójrz ile osób w samym PZU alb banku jest po tej szkole

00

bajka ~bajka (Gość)13.05.2013 13:50

Władze miasta robią wszystko, żeby uratować szkołę, którą skończył "miłościwie panujący Krzysztof Krzywousty". Głowią się jak tu wytłumaczyć powstanie "Orlika" przy upadającym zespole szkół. Dochodzi nawet do urzędowego przesunięcia uczniów z innych szkół do II gimnazjum. Rodzice uczniów walczcie o swoje prawa i nie dajcie się.!!!!!!!!!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat