Narutowicza: przykład wcale niezłego połączenia historii z nowoczesnością. I nawet się to jakoś nie gryzie :) Jak dla mnie to rzeczywiście jedna z lepszych form restauracji+modernizacji. Oby takich więcej
[cytat="Drake"]epsze te 3 niż żadna,zwłaszcza w czasach kryzysu nie każdego właściciela stać na takie remonty.Cieszy zwłaszcza POW bo tą ulicą przejeżdża wielu odwiedzających nasze miasto(na pobliskie dworce)a do niedawna syf tam był straszny
A teraz stan POW-u jest rewelacyjny .tak się składa że bywam często w innych miastach i stan tej ulicy jak i kamienic pozostawia wiele do życzenia.Nie mówiąc o ulicy sieradzkiej czy starowarszawskiej.Wystarczyło przyjąć projekt profesora Kuleszy. Ale ważniejszy jest doraźny efekt polityczny i biznesowy
Lepsze te 3 niż żadna,zwłaszcza w czasach kryzysu nie każdego właściciela stać na takie remonty.Cieszy zwłaszcza POW bo tą ulicą przejeżdża wielu odwiedzających nasze miasto(na pobliskie dworce)a do niedawna syf tam był straszny.
Przeglądałem swoje stare foty z grudnia 2008. W tej kamienicy stare to są zewnętrzne mury i to niecałe bo w części są uzupełnione.
Przykład bardzo gruntownej odbudowy starej kamienicy, przykład czegoś czego potrzebuje starówka i podzamcze.
Jak wiem to tylko elewacje tych 3 kamienic zostały odrestaurowane.porażka pomysłodawców
To wystarczy tylko odmalować elewacje i mamy kasę.
Znam już zwycięzcę w następnym roku - patrząc na takie kryteria :)
PS: Wypadało by reklamę biura nieruchomości zamazać, chyba, że zapłacił portalowi za reklamę ?
Kamienica na POW została po prostu zniszczona przez tę termomodernizację, a oni jej nagrody przyznają. To jest dewastacja, która nie powinna mieć miejsca!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!