metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zet ~zet (Gość)19.11.2011 18:53

a gdy mowa o 3tys na reke
Kwota wynagrodzenia netto (do wypłaty): 3066.85 zł
wtedy
Całkowity koszt płacowy pracownika: 5113.24 zł

00

Aman Amanranga19.11.2011 20:49

"D17" napisał(a):
aby pracownik mógł zarabiać 3000 złotych pracodawca musi dwa razy tyle odprowadzić składek

Możesz przedstawić dokładne wyliczenie na co idzie te 6000zł, o których mówisz.

00

zet ~zet (Gość)19.11.2011 22:18

"Vivat" napisał(a):
Ulgi jakie dostają przedsiębiorcy

ciekawe jakie ulgi...

"Vivat" napisał(a):
Natomiast u nas walczą przedsiębiorcy o zwiększanie swojego stanu portfela

a ty myslisz ze co firmy beda charytatywnie zakładac??? po to sie człowiek beirze za swoj biznes zeby nie pracowac na kogos tylko w koncu na siebie.

"Vivat" napisał(a):
poddaństwo pracownika wobec władcy "biznesmena".

normalnie obronca ludu robotniczego. komuno wruc?? nikt ci nie kaze pracowac w danej firmie jak ci nie odpowiadaja warunki. jezeli potrafisz cos konkretnego to prace znajdziesz. gdzie indziej. albo zaloz swoja firme i zobacz jak to fajnie. zeby moc kupic auto za 100tys do firmy trzeba najpierw sie sporo napracowac od podstaw zeby ta firme zbudowac.

00

zet ~zet (Gość)19.11.2011 22:19

"zet" napisał(a):
wruc??

wróć oczywiscie :)

00

lukasz1257 ~lukasz1257 (Gość)20.11.2011 09:52

Czy ktoś wie jak zmniejszyć koszty w przedsiębiorstwie?
Ano najszybciej to zabrać pare zł pracownikowi.

00

Sonny Boy Williamson ~Sonny Boy Williamson (Gość)20.11.2011 17:26

Miałbym pytanie do Pana Motyki: ile GROSZY płaci Pan szwaczce za uszycie czegoś tam - jednej szt.?

00

praca ~praca (Gość)20.11.2011 19:20

(Problem ze znalezieniem odpowiednich pracowników ma między innymi Włodzimierz Motyka, właściciel firmy MOTEX, szyjącej damską bieliznę. - Mam problem z zatrudnieniem. Dzisiaj mogę przyjąć do pracy 40-50 szwaczek – zaznacza przedsiębiorca.) To niech poda jeszcze ze za najniższą krajową po 12h dziennie to na pewno znajdzie....

00

KTOS ~KTOS (Gość)20.11.2011 19:31

Piotrków: Na rynku pracy brakuje specjalistów... A czyja to wina??? Poprzednich rządów i ministrów oświaty! Ja skończyłem tylko marne ZSZ i jestem z tego zadowolony bo ludzi z moim zawodem i uprawnieniami jest już niewiele... Żal mi tylko tych osób którzy wysokie wykształcenie mają a kończą na kasach w markecie za psie pieniądze albo w magazynach po 12 godz i za równie marne grosze harują... GDZIE TA IRLANDIA KTÓRĄ TUSEK OBIECAŁ????

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga21.11.2011 11:07

"KTOS" napisał(a):
GDZIE TA IRLANDIA KTÓRĄ TUSEK OBIECAŁ????

Utonęła. Ale ciemny lud dalej na niego głosował - pewnie dali mu drugą szansę...

00

P51 ~P51 (Gość)21.11.2011 12:43

"Piotrkowianin" napisał(a):
Ale ciemny lud dalej na niego głosował

Mylicie koledzy pojecia...
Ciemny lud to elektorat wrogi Tuskowi, tak wszak go określił Jacek Kurski...
;-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat