metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zet ~zet (Gość)10.05.2010 15:09

a tam jest droznik cala dobe czy od 22 do 6 rano nie ma nikogo??

00

Przemek ~Przemek (Gość)10.05.2010 15:40

W godzinach nocnych nie ma nikogo!! Kilka lat temu, jak chciałem przejechać ok 23:00, czekałem jakieś 10 minut. Myślałem, że zamknięty jest dlatego iż nadjeżdża pociąg. Dopiero jakaś Pani (piesza)powiedziała mi o tej sytuacji zamykania na noc przejazdu. Nie wiem ile jeszcze czasu zmarnowałbym i paliwa czekając wtedy, a najlepsze jest to, że jadąc od strony lotniska jest malutka tabliczka z informacją, której w nocy nie widać :)

00

klet ~klet (Gość)10.05.2010 16:28

Dokładnie się nie orientuję ale chyba jest dróżnik na nocki. Swojego czasu było tak, że dróżnik spał, a otwierało się samemu przejazd i przejeżdżało się przez tory.

00

anty ~anty (Gość)10.05.2010 16:46

Ciekawy jestem co się stanie jak tamtędy będzie musiała szybko przejechać karetka ... no cóż naokoło. PKP - i wszystko jasne

00

broda ~broda (Gość)10.05.2010 18:09

Pozamykać wszystkie przejazdy w Piotrkowie! Nie pomiesza się wtedy wschód z zachodem.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga10.05.2010 18:18

Za jakieś 17 lat problem zniknie - po wybudowaniu dalszej części obwodnicy od ul. Dmowskiego do ul. Krakowskie Przedmieście. Droga ta ma przeciąć linię kolejową wiaduktem w pobliżu północnego krańca lotniska.

00

Drake ~Drake (Gość)10.05.2010 20:13

Niech zrobią wiadukt i problem z głowy :)

00

Ktosiek19 ~Ktosiek19 (Gość)10.05.2010 23:18

Niestety nie ma tam już nikogo. Jeszcze parę lat wstecz (ok 10) przejazd był PILNOWANY (z braku lepszego słowa) przez całą dobę. (choć w nocy przejazd był zamykany, bo jak się postało i potrąbiło z 10min to przejazd otwierali) Teraz już takiej opcji nie ma. Jest zamykany i tyle.
A nie można zrobić tam przejazdu bez szlabanów i postawić tylko sygnalizację świetlną kiedy pociąg się zbliża ?

00

tom brider ~tom brider (Gość)11.05.2010 00:26

odkąd pamiętam tak tam jest, i nikt jakoś z tego tytułu wcześniej większego halo nie robił, ale o jakiejś najnowszej sensacji trzeba przecież w faktografie przez te 15 min paplać

00

zet ~zet (Gość)11.05.2010 09:22

przejazdy w piotrkowie to wogole rozpacz. ten na słowackiego wielkie dziury a ten na rosevelta wogole jak po bombardowaniu wyglada. moze kolej by cos z tym zrobiła??

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat