metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
anigav ~anigav (Gość)27.09.2010 15:45

WYCOFAC auta z miasta niech parkuja na obrzezach a do centrum TYLKO I WYLACZNIE Konnymi powozami i furmankami a co. NIBY MIASTO A SWINIE ULICAMI CHODZA

00

Tartu Tarturanga27.09.2010 15:54

"anigav" napisał(a):
WYCOFAC auta z miasta niech parkuja na obrzezach a do centrum TYLKO I WYLACZNIE Konnymi powozami i furmankami a co. NIBY MIASTO A SWINIE ULICAMI CHODZA

A gdzie byś konia zaparkował :) :):):)?

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)27.09.2010 15:56

"Tartu" napisał(a):
A gdzie byś konia zaparkował :) :):):)?

W Bogusławicach:)))))

00

broda ~broda (Gość)27.09.2010 16:56

"WITOLD-I-KONRAD" napisał(a):
PROPONUJĘ KONTROLOWAĆ CZY WYDANE POZWOLENIA NA PARKOWANIE DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH RZECZYWIŚCIE DOTYCZĄ WŁAŚCICIELI TYCH POJAZDÓW.

Zauważ, że nie każdy niepełnosprawny może zrobić prawo jazdy. I co wtedy? Kupić samochód po to żeby otrzymać kartę parkingową i go popychać? Nie pomyślałeś, że wielu takich niepełnosprawnych musi skorzystać z pomocy kolegi czy kogoś z rodziny. A przecież wystarczy sprawdzenie dokumentu i po kłopocie.
Myślenie nie boli.

00

broda ~broda (Gość)27.09.2010 17:00

"uboot" napisał(a):
Wśród moich kolegów jest kilku którzy posiadają "oryginalne" pozwolenia na parkowanie dla niepełnosprawnych.Z tego co wiem to kwestia kilkudziesięciu pln.

A czy orzeczenie o niepełnosprawności też mają "oryginalne"?

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)27.09.2010 17:06

"broda" napisał(a):
A przecież wystarczy sprawdzenie dokumentu i po kłopocie.

Tutaj chyba chodziło autorowi o coś innego.Są osoby z lewymi "papierami".Jest to tajemnicą poliszynela.I po co od razu z tym myśleniem?Panie myślicielu:)))

00

broda ~broda (Gość)27.09.2010 17:15

"MARKPIO" napisał(a):
MARKPIO

uważasz, że jestem mało inteligentny?
To przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź, może dotrze do Ciebie sens tej wypowiedzi.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)27.09.2010 17:18

"broda" napisał(a):
uważasz, że jestem mało inteligentny?

Nigdzie tego nie napisałem i tak nie twierdzę.Temat uważam za wyczerpany,bo będzie to temat z "brodą"/sic/:)))

00

? ~? (Gość)27.09.2010 18:03

"MARKPIO" napisał(a):
MARKPIO2 godziny temu, 15:40"" napisał(a):
Brawo. Oby więcej takich nalotów.
Czyżby ??

Tak. I nikt mnie nie przekona, że ma być inaczej. Samochód należy zostawiać na parkingu, a nie jak najbliżej drzwi, bo komus się nie chce przejść 100 m dalej. Mi sie zawsze chce.

00

Aman Amanranga27.09.2010 21:05

"maddox" napisał(a):
Tam są jedynie wjazdy/wyjazdy z parkingów i dojazd do takowych a co za tym idzie nie są to skrzyżowania. Mandaty wystawione słusznie, bo parkujący tam ludzie bardzo utrudniają przejazd innym pojazdom a zwłaszcza komunikacji miejskiej.

OK. Mogę się zgodzić, że są tam wjazdy na parkingi ale jeżeli teraz Straż Miejska może tam teraz od września np. dawać mandaty za złe parkowanie to albo traktujemy to jako skrzyżowania albo nie. Wydaje mi się, że przed jednym z nich stoi znak A6b. Ale musiałbym sprawdzić. Co do komunikacji miejskiej to gratuluję pomysłu puszczania komunikacji w uliczki prawie osiedlowe gdzie znajduje się szkoła, wychodzą dzieci, ludzie szukają miejsca żeby zaparkować, gdzie dwie MZKi ledwo się mijają. Kiedyś ul Wysoka była centrum osiedla ale było to dawno. Od około 20 lat środek osiedla przeniósł się na ulicę Łódzką. Ulicę, którą teraz odnowiono, nikt nie parkuje przy jej chodnikach, jest przejście z wysepką i pan STOPek. I to nie ludzie utrudniają przejazd komunikacji ale komunikacja wciska się tam gdzie wiadomo, że jest tłoczno i problem z przejechaniem.

"maddox" napisał(a):
Nie trzeba być tytanem intelektu aby zrozumieć, że może być to miejsce przewidziane np. dla karetki pogotowia. Czy słusznie, nie nam oceniać - jak Ci się nie podoba naskrob petycję do zarządu osiedla lub drogi, zbierz podpisy to zmienią organizację.

To mam pytanie. Dlaczego na trzy stojące tam bloki i mające podobne parkingi tylko przy tym odmalowano taki znak. Rozumiem, że to miejsce przy tym bloku obsługiwać będzie dwa pozostałe i lekarz czy sanitariusz będą biegiem lecieć kilkaset metrów do klatki dwa bloki dalej? OK Można i tak.

"Ola" napisał(a):
A tak na marginesie... chyba nie chciałbyś się zamienić.

Nie chciałbym ale wkurza mnie to, że ja mogę zaparkować kilkadziesiąt metrów dalej a jakiś cwaniak, który załatwił sobie kartę staje i ma w d… ten cały krzyk o prawa niepełnosprawnych.

"Ola" napisał(a):
Nie każdą niepełnosprawność widać gołym okiem. Ale już powoli się to kończy. Teraz karty parkingowe dostają tylko niepełnosprawni z upośledzeniem narządu ruchu.

A co z osobami, które mają astmę i powiedzmy przejście dla nich kilkudziesięciu metrów jest sporym wysiłkiem?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat