WYCOFAC auta z miasta niech parkuja na obrzezach a do centrum TYLKO I WYLACZNIE Konnymi powozami i furmankami a co. NIBY MIASTO A SWINIE ULICAMI CHODZA
A gdzie byś konia zaparkował :) :):):)?
W Bogusławicach:)))))
Zauważ, że nie każdy niepełnosprawny może zrobić prawo jazdy. I co wtedy? Kupić samochód po to żeby otrzymać kartę parkingową i go popychać? Nie pomyślałeś, że wielu takich niepełnosprawnych musi skorzystać z pomocy kolegi czy kogoś z rodziny. A przecież wystarczy sprawdzenie dokumentu i po kłopocie.
Myślenie nie boli.
A czy orzeczenie o niepełnosprawności też mają "oryginalne"?
Tutaj chyba chodziło autorowi o coś innego.Są osoby z lewymi "papierami".Jest to tajemnicą poliszynela.I po co od razu z tym myśleniem?Panie myślicielu:)))
uważasz, że jestem mało inteligentny?
To przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź, może dotrze do Ciebie sens tej wypowiedzi.
Nigdzie tego nie napisałem i tak nie twierdzę.Temat uważam za wyczerpany,bo będzie to temat z "brodą"/sic/:)))
Tak. I nikt mnie nie przekona, że ma być inaczej. Samochód należy zostawiać na parkingu, a nie jak najbliżej drzwi, bo komus się nie chce przejść 100 m dalej. Mi sie zawsze chce.
OK. Mogę się zgodzić, że są tam wjazdy na parkingi ale jeżeli teraz Straż Miejska może tam teraz od września np. dawać mandaty za złe parkowanie to albo traktujemy to jako skrzyżowania albo nie. Wydaje mi się, że przed jednym z nich stoi znak A6b. Ale musiałbym sprawdzić. Co do komunikacji miejskiej to gratuluję pomysłu puszczania komunikacji w uliczki prawie osiedlowe gdzie znajduje się szkoła, wychodzą dzieci, ludzie szukają miejsca żeby zaparkować, gdzie dwie MZKi ledwo się mijają. Kiedyś ul Wysoka była centrum osiedla ale było to dawno. Od około 20 lat środek osiedla przeniósł się na ulicę Łódzką. Ulicę, którą teraz odnowiono, nikt nie parkuje przy jej chodnikach, jest przejście z wysepką i pan STOPek. I to nie ludzie utrudniają przejazd komunikacji ale komunikacja wciska się tam gdzie wiadomo, że jest tłoczno i problem z przejechaniem.
To mam pytanie. Dlaczego na trzy stojące tam bloki i mające podobne parkingi tylko przy tym odmalowano taki znak. Rozumiem, że to miejsce przy tym bloku obsługiwać będzie dwa pozostałe i lekarz czy sanitariusz będą biegiem lecieć kilkaset metrów do klatki dwa bloki dalej? OK Można i tak.
Nie chciałbym ale wkurza mnie to, że ja mogę zaparkować kilkadziesiąt metrów dalej a jakiś cwaniak, który załatwił sobie kartę staje i ma w d… ten cały krzyk o prawa niepełnosprawnych.
A co z osobami, które mają astmę i powiedzmy przejście dla nich kilkudziesięciu metrów jest sporym wysiłkiem?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!