metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)07.05.2012 14:16

Bardzo sympatyczna sprawa ta giełda.Można wyszukać prawdziwe perełki ;-)

10

P53 ~P53 (Gość)07.05.2012 16:41

Kierownictwu i pracownikom Muzeum gratuluję pomysłu. Wreszcie nie będę musiała jeździć do Spały na giełdę. Jeżeli te comiesięczne imprezy wpiszą się w piotrkowski krajobraz, to będzie super. Proponuję jednak, aby o giełdzie, przynajmniej na początku, częściej informować mieszkańców Piotrkowa.

10

na układy nie ma rady ~na układy nie ma rady (Gość)07.05.2012 19:28

A nie pisałem , że jest to dobry pomysł i "wypali"?
Myślę, że to dopiero preludium przed uwerturą i do trybunalskiego grodu zaczną zjeżdżać kolekcjonerzy z całego kraju jak ma to miejsce w Spale.
Coraz więcej zainteresowanych zacznie pojawiać się na takich imprezach bo ludzie w tym skomercjalizowanym i zabieganym świecie potrzebują czegoś więcej niż taniego masowego produktu i dlatego uciekają do przeszłości i tradycji. Dlatego zaczynają wieszać w swoich mieszkaniach i domach portrety i zdjęcia przodków, wprowadzają do wystroju wnętrz stare meble, dawne odkurzone przedmioty użytkowe i rzeczy zapomniane. To daje taki fajny kontakt z czasami minionymi, a jednocześnie edukuje i uczy szacunku do tego co potrafili stworzyć przed nami często po mistrzowsku nasi przodkowie nie dysponujący przecież takim wsparciem jakie daje nowoczesna technika. Bo technika ponoć może wszystko, ale wyobraźnia i sprawna ludzka ręka jest jednak nadal nie do pokonania.
To wstyd, że do tej pory w mieście o 800- letniej historii nie potrafiono zorganizować imprezy tego typu. I dlatego podziękowania i gratulacje dla organizatorów i sympatyków!!!

00

ala 55 ~ala 55 (Gość)07.05.2012 20:30

Super sprawa ta giełda. Byłam, nawet coś tam zakupiłam a ile fajnych rzeczy się naoglądałam. Brawo za pomysł dla organizatorów i liczę, że będzie się odbywać cyklicznie tak jak to zaplanowano.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat