Ciekawe ile jeszcze takich przypadków.
Dlaczego ludzie tak łatwo dają sie podejść-kiedyś już o tym pisałem-chyba krócej niż miesiąc...
I znowu...
Bydlęta okradający bezbronnych staruszków - powinni skończyć nabici na pal...
A staruszkowie...
Gdyby nie byli choć trochę chciwi,to by nie było sprawy...
Nie wpuszczać, wyganiać!
Z bydlętami masz rację. Ze staruszkami to są dwie strony medalu. Chciwość może trochę tak ale tamto pokolenie zostało wychowane w zupełnie innej mentalności niż obecne. Dla nich godność, honor miały jakąś wartość. Taki człowiek nie dopuszcza w głowie myśli, że ktoś mógłby go w tak chamski sposób oszukać. Tak kiedyś nie było. Takie rzeczy się nie zdarzały. Oni mieli wpojony szacunek dla ludzi starszych, w podeszłym wieku. Więc stają się bezbronni przez to w jak honorowy sposób ich wychowano. Kiedy młode pokolenie dorośnie do takiego wieku być może będzie się izolowało od reszty społeczeństwa bo są wychowywani teraz w przeświadczeniu, że starszy człowiek jest łatwym łupem dla bandziorów i złodziei.
Starzy ludzie potrzebują kontaktu z innymi ludźmi, aby im się wygadać, wyżalić. Jak ktoś ich traktuje życzliwie i oferuje pomoc to reagują jak reagują. Gdyby dorosłe dzieci i wnuczęta częściej do tych starych ludzi przychodzili pogadać, pomóc w codziennych i życowych sprawach, to być może nie byłoby tego rodzaju złodziejstwa. Starzy ludzie są stęsknieni kontaktu z młodszymi.
Z uczciwymi młodszymi. Ale takich trudno znaleźć.
Wybacz,że skonmcentrowałem sie na ciemnej stronie mocy.
Co do wpojonych w młodości zasad, które do dziś są dla staruszków jak kodeks honorowy - mam identyczne zdanie.
Ale ludzie są tylko ludźmi ; czasem przyjdzie chwila słabości i przebłysk tego, o czym napisałem...
( mówię wciąż o staruszkach).
Zastanawia mnie jedna rzecz , że oszuści wiedzą gdzie mają iść i gdzie szukać tej z reguły sporej kasy , a dlaczego ? bo mam za sąsiadów kilku emerytów w różnym wieku i jakoś ich nikt nie nachodzi i nie okrada ; a dlaczego ? bo żyją z miesiąca na miesiąc i jeśli mają jakieś oszczędności to się tym nie chwalą .
Jednak sama napisałaś, że "jeśli mają" więc w domyśle można uznać, że mają. A to wystarczy dla złodzieja.
Po raz kolejny policja apeluje do osób starszych o zachowanie rozwagi i niewpuszczanie obcych osób do swoich mieszkań oraz o informowanie funkcjonariuszy o podejrzanych osobach, które kręcą się wokół domów
Zwlaszca ze wiekoszosc starszych osob surfuje po e-piotrkow
Bzdura!!Starsi ludzie,którzy padaja ofiarą tych hienmają70-88 i więcej lat.Serfują po internecie,hehe dobre.Większość nawet telewizji może nie oglądać.
Zwykłe ogłoszenia pisane tłustym drukiem,rozwieszane systematycznie na klatkach schodowych!Koszt zerowy,zwykłe czarnobiałe kserówki informujące starsze osoby i groźbie oszustwa i tyle...Pisanie i tym na tym portalu nic nie pomoże,chyba że czytają je osoby będące w zarządach spółdzielni.Tyle starszych osób już padlo ofiarą tego typu przestępstw i co z tym dalej?????
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!