metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
rygora ~rygora (Gość)29.08.2009 22:06

Jestem jednym z byłych właścicieli pawilonów przy ul.AK
Uczestniczyłem w negocjacjach z panami Prezydentami i dobrze pamiętam ich butę,jak również słowa P. Prezydenta Chojniaka, który powiedział,że postawił sobie za punkt honoru likwidację wszystkich bud w mieście, a los kilku przedsiębiorców którzy stracą pracę i firmę go nie obchodzi, bo on ma na głowie całe miasto i nie będzie zajmował się jednostkami.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)31.08.2009 11:46

Szok!!!
Zauważyłem wczoraj, że uschnięty świerk przy al. Armii Krajowej, o którym pisałem 25.08 zniknął! :OOO
Faktycznie, to forum ma jakąś dziwną moc sprawczą. Aż się przejadę zobaczyć co z pozostałymi 2, które również wymieniłem.
W ramach testu podam jeszcze chyba z 5 uschniętych drzew przy ul. Krakowskie Przedmieście między ul. Morgową a Morycą (czyli granicą miasta) oraz, o ile dobrze pamiętam, 1, chyba jarzębina, przy ul. Wyzwolenia róg ul. Garbarskiej (północno-wschodni narożnik). Ciekawe kiedy znikną? ;)
Podawajcie też inne uschnięte drzewa przy piotrkowskich ulicach - może też zostaną wycięte?
Jeżeli można, to poproszę jeszcze o naprawę zniszczonego przez pojazdy wjeżdżające na teren budowy kilkumetrowego odcinka chodnika przy ul. Belzackiej 170:
http://img172.imageshack.us/img172/3735/belzacka17020090519.jpg
Stan taki trwa od conajmniej roku:
http://img193.imageshack.us/img193/8400/belzacka17020080704.jpg , a maile i telefony do MZDiK nie przynoszą efektu.
O pociągnięciu do odpowiedzialności sprawcy tego zniszczenia, czyli właścicielu ww. posesji - karze za zniszczenie + pokryciu kosztów naprawy można chyba zapomnieć...

00

piotrkowianin ~piotrkowianin (Gość)04.09.2009 11:24

Po obejrzeniu piotrkowskich wiadomości w tv uzasadnienie pana Bąkowicza, że w dobie kryzysu gospodarczego miasto szuka pieniędzy w każdaj części miasta było bardzo nie na miejscu. Uważam że miasto zaoszczędziło by więcej na zwolnieniu pana Bąkowicza niż na likwidacji budek przy wyzwolenia.

00

piotrkowianin ~piotrkowianin (Gość)04.09.2009 12:33

Strażnicy miejscy są tak zapracowani że nie widzą aut zaparkowanych na chodnikach i trawnikach (przed urzędem miasta; na armii krajowej przy skrzyżowaniu z dmowskiego; przy kwiatowej dlaczego pracodawca nie zapewni pracownikom parkingu)to tylko niekliczne przypadki. Tak wygląda porządek każdego dnia w PIOTRKOWIE. Nie chodzi mi o karanie mandatami. Może to juz najwyższy czas aby władze miasta i poszczególnych spółdzielni mieszkaniowych zaczęły wsólne ze sobą rozmawiać i wyszły swoim mieszkańcom na przeciw budując im garaże kilku poziomowe

00

Ape ~Ape (Gość)06.09.2009 23:42

nie! te budki muszą zostać! w przeciwnym razie zapracowani uczniowie ekonomika nie będą mieli gdzie sobie śniadania kupić!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat