To przykład taki.
Jak ktoś ma dużą rodzine i sprawdzoną osobe to tyle kupuje:)
A poważnie mówiąć kupisz wszystkiego po kilogramie i wyjdzie ok 20 kg ....
Naprawde tam jest tragedia z miejscami parkingowymi !!!
Najciekawsze jest to, że najwięcej samochodów na parkingu przy blokach na ulicy Poprzecznej, jest z rejestracjami spoza Piotrkowa.
Parkują gdzie popadnie...
A dlaczego?
Bo ani Policja ani Straż miejska nie reaguje!!!
No właśnie!
Kierowcy mają przepisy i innych ludzi w d***, a Policja i SM mają swoją robotę w d***
I mamy co mamy.
Jednak to "dziki kraj"...
skoro za parkowanie w niedozwolonym miejscu grozi mandat w wysokości 100 zł i 1 punkt karny to czemu ja dostałam 100zł i 5 punktów??? poza tym zauważyłam że w tym mieście są równi i równiejsi dla straży miejskiej. kilka razy zauważyłam że straż miejska podjechała do auta zaparkowanego w tym miejscu gdzie ja dostałam mandat spojrzeli i odjechali. więc nie wiem jak te mandaty są wystawiane.
Panie komendancie - takie coś już przerabialiśmy - zapomniał Pan? Gdyby postawiono przeszkody powtórzyła by się sytuacja z Rynku Trybunalskiego.
Pan by zapewne narzekał, że straż miejska, policja czy pogotowie nie mogą dojechać.
Pobożne życzenie mieszkańców, a w rzeczywistości coś nie widać tych patroli - zobaczcie trawniki róg Armii Krajowej i Dmowskiego. A takich miejsc w Piotrkowie można wymieniać bez końca.
I to jest niestety polska rzeczywistość!
A kto zajmie się łobuzerką uprawianą przy Hali? Kierowcy jeżdżą po chodniku, jak po normalnej drodze. Nie wiadomo, czy jest się na chodniku, na parkingu, czy już na jezdni. I to w samym centrum, pod nosem prezydenta.
Jak to się robi w powiecie radomszczańskim?
A tak: http://www.powiat.radomszczanski.pl/bip/druki/5/3/sp270-ogl.pdf
Ciekawe, kiedy piotrkowska "strasz śmieszna" zajmie się w końcu kierowcami naruszającymi poniższy artykuł Ustawy Prawo o ruchu drogowym:
A w al. 3 Maja przy MOK-u i pizzerii Tina często nie można przejść chodnikiem, zastawionym przez samochody parkujące w 2 rzędach.
Bo to jest wynikiem głupiego przepisu z 1997 roku zezwalającego na parkowanie na chodnikach. Nikt specjalnie nie przejmuje się niuansami Art.47.1. Ustawy Prawo o ruchu drogowym drogowym, a straż miejska i policja zbyt pobłażliwie podchodzą do przypadków nagminnego łamania i tak liberalnego prawa. Wystarczy stanąć na 15 minut na ul. Leonarda gdzie na całej długości po prawej stronie obowiązuje zakaz zatrzymywania się i postoju i napewno odnotuje się kilka przypadków parkujących na chodniku pod "ekonomikiem". W USA, gdzie samochodów jest napewno więcej niż u nas parkowanie na chodnikach jest niedopuszczalne i nikt nie zamierza prowadzić dyskusji z policjantem w rodzaju "a gdzie ja mam parkować jak tu nie ma miejsca". A np: mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidy wynosi 500-800$. I te drastyczne kary m.in. powodują, że ludzie wolą korzystać z komunikacji zbiorowej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!