Orka to facet. A jak mu na imię? Nie powiem.On dobrze wie...:)
widziałem dzisiaj jedną z tych interakcji,całość polegała na totalnym zdemolowaniu samochodu włącznie z wywróceniem go do góry kołami. Czy ktoś z tu obecnych może mi wyjaśnić gdzie w tym wszystkim jest SZTUKA, bo ja jej nie odnajduję,a może zwyczajnie jestem mało wrażliwym kołkiem. Może na trybunach, w pociągach i na ulicach kibole wcale nie rozrabiają tylko tworzą performance. Najwyższy czas zastanowić się, na co tak naprawdę, wydawane są nasze pieniądze z budżetu miasta.
NIE ZNACIE SIĘ! Performers to jest sztuka wszystkich dla wszystkich oraz wszystko jest sztuką, nawet sranie. Performers to jest sztuka śmieci tworzenia śmieci dla śmieci. Po prostu mamy upadek i schyłek cywilizacji zachodniej i performers jest tego wyrazem. Dno dna
Ale interakcje w tej formie raczej działają na zasadzie dolania oliwy do ognia...
Niestety...
Ma ktoś zdjęcia z każdego dnia? Może gdzieś jest dostępna fotograficzna i video dokumentacja z każdego dnia, z opisem kto to robi itp.?
Performance w takim wydaniu - jak teraz to tworzenie zachęty i poparcia, usprawiedliwienia dla wszelkiego radzaju wandalizmu, rozpusty. Im więcej szumu,dokumentacji(chociaż należy tego typu akcje uwiecznić z różnych względów), tym więcej zachęty dla tych działań. Amatorzy takiej "sztuki" przyjdą na "ucztę" kierowani popędem.
Przy okazji kształtuje się gusta nieobytych z prawdziwą sztuką. Co na to pedagodzy, którzy zasiadają w UM???
Wszystko jest sztuką? Wszystko wolno? Brakuje wam wyobraźni?
Np. dokumentacja policyjna do akt sprawy...;-)
Willy?
I pomyśleć, że dzieje się to w miesiącu i roku beatyfikacji Jana Pawła II, w mieście gdzie postawiono jeden z pierwszych pomników JP II w Polsce? Upadek i demoralizacja kompletna i jeszcze za to płacimy publiczne pieniądze, gdy brakuje ich na szkoły, służbę zdrowia i pomoc społeczną!
o taka właśnie mi chodzi... :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!