o! to! to! to! Urząd Miasta, Urząd Wojewódzki, dzierżawca i inwestor (nie wiadomy, dopiero poszukiwany hehechacha! dobre) czy aby nie jest to robienie prywatnego interesu do prywatnych kieszeni za publiczne pieniądze nas wszystkich? Bez ryzyka, jak będą straty to Urzędy zapłacą, a jak zyski to do prywatnej kieszeni. I tak się robi ineteresy i interesiki na krajową i lokalną skalę od 1989. Śmierdzi korupcją i nepotyzmem na 100 mil.
Nie wiem, czy z uwagi na pochyłość widowni będzie opłacalna przebudowa kina na obiekt sportowy. Może nie trzeba będzie jej przerabiać do zapraszania polityków typu Macierewicz i inni.
no tak do konca to pusty nie stoi. regularnie obiekt jest wynajmowany na organizacje wystepow aktorow dla wycieczek szkolnych.
Helio mógłby zupełnic swoją obecną ofertę. Multipleks pozostałby dla "hitów" i filmów w 3D. A w starj "Hawanie" mogło by działać kino studyjne. Z repertuarem dla widowni o innych gustach. Myślę, że brak barku z popcornem takim widzom by nie przeszkadzał.
a może piękna nowoczesna biblioteka na miarę XXI wieku, bo na jerozolimskiej jest ciasno i ciągle coś z budynkiem nie tak, pedagogiczna mieści się w byłej szwalni i co Urząd Marszałkowski i Urząd Miasta tego nie widzą, czy nie chcą widzieć? A przy takiej instytucji może działać inne mniejsze instytucje przy tym bar, kawiarnia, kręgielnia itp. A taki budynek chyba nie jest chlubą naszego miasta
Oni tylko widzą, jak sobie przyznać większe pensje i premie...
Z jednej strony obiecanki cacanki:
A z drugiej brutalna rzeczywistość:
Drugi cytat z portalu:
http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/rozmowy-o-nieruchomosciach-skarbu-panstwa-i-programowaniu-na-lata-2014-2020
Widać urząd marszałkowski sprowadza utrzymywanie placówek kultury poza Łodzią do pobierania czynszu lub sprzedaży.
Co na to nasi radni wojewódzcy?
a ja tam wolalem filmy w hawanie niz te w fokusie. tam byl klimat i cwiarteczke mozna bylo wypic i jakos bardziej rodzinnie... czy jakos tak...
Dokładnie taa :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!